Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Observatori del Paisatge comença a fer feina proposant 50 iniciatives diferents

L’Observatori del Paisatge comença a fer feina proposant 50 iniciatives diferents

(20/10/2020)

El Consell Rector es reuneix per primera vegada per traçar el full de ruta inicial

Aquest dimarts, 20 d’octubre, Dia Internacional del Paisatge, s’ha reunit per primera vegada el Consell Rector de l’Observatori del Paisatge, òrgan que ha d’impulsar un pla anual i ha de fer el seguiment de les polítiques del paisatge. Aquest òrgan, encarregat de vetlar perquè es compleixi l’Estratègia del paisatge, està integrat per directors insulars i representants dels diferents partits polítics del Consell de Mallorca. A la reunió s’han posat sobre la taula 50 iniciatives per dur-les a terme al llarg dels pròximstres anys.

«Són diverses accions que impliquen diferents àrees i sectors, com divulgació, Carreteres, Medi Ambient, Patrimoni o Turisme», ha explicat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Entre les 50 iniciatives que s’han exposat, hi ha accions per impulsar l’Observatori i la futura llei del paisatge, per crear un arxiu fotogràfic o un inventari de miradors, tant el de la Ruta de Pedra en Sec com els que hi ha a les carreteres. Aquest primer full de ruta es traslladarà a més de trenta entitats perquè hi puguin fer aportacions i propostes.

L’Observatori del Paisatge és un òrgan assessor, orientador, de seguiment i d’impuls de la gestió de l’Estratègia del paisatge del Consell de Mallorca. Es va crear el 23 de setembre i, a més del Consell Rector, té altres òrgans, com l’Assemblea, que és el màxim òrgan consultiu i de participació en què hi ha representades més de trenta entitats i organitzacions. Pròximament es posaran en marxa les comissions tècniques de treball, que estaran integrades per persones expertes amb caràcter multidisciplinari.