Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS consolida el Servei d’Atenció Integral a Domicili

L’IMAS consolida el Servei d’Atenció Integral a Domicili

(01/10/2020)

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el programa passa a formar part dels serveis estructurals de la institució insular i duplicarà de manera progressiva la seva capacitat

El Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials es consolida a partir d’avui com un dels programes que formen part dels serveis estructurals de la institució insular. Així ho ha aprovat la mesa sectorial de negociació, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

D’aquesta manera el SAID, que durant el 2019 va donar atenció a 119 persones de 16 municipis de Mallorca, anirà incrementant la seva capacitat de forma progressiva arribant a atendre a persones majors en situació de dependència d’una trentena de municipis. Per a fer possible aquesta ampliació se duplicarà també el personal destinat al programa, format actualment per 3 coordinadors, 1 terapeuta ocupacional i 51 auxiliars d’infermeria. 

En aquest sentit, el passat mes de setembre s’ha incorporat al programa el municipi de Marratxí, que té previst ampliar el serveis fins arribar a atendre 67 nous usuaris. A més, abans que acabi l’any el servei d’atenció domiciliària s’estendrà a altres tres municipis de les zones nord i ponent de Mallorca. 

L’ampliació i consolidació del SAID respon a la voluntat de l’IMAS de dur a terme un canvi de model en l’atenció a les persones grans en situació de dependència, facilitant que aquestes puguin rebre una atenció integral, personalitzada, especialitzada i de qualitat, però sense haver d’abandonar els seus domicilis.

En aquest sentit, el SAID té com a principals objectius, avançar en la coordinació dels diferents nivells d'atenció (comunitària, especialitzada i sanitària); detectar possibles casos de risc i prevenir la institucionalització innecessària d'aquelles persones que, amb una alternativa adequada, podrien continuar vivint en el seu entorn i millorar el benestar de les famílies i/o cuidadors oferint informació, formació i programes de suport específic.

Per tal de poder complir amb aquests objectius, des de l’IMAS s’estableix una metodologia de treball basada en diferents programes d'atenció, que formen el Pla Individual d'Atenció (PIA) de cada un dels usuaris. D'aquesta manera, es duu a terme  un pla d'atenció a la llar (suport a l'ordre, la neteja general del domicili, compra, elaboració de menús, etc.); un pla d'atenció personal (higiene, control de la medicació, suport i control de l'alimentació, suport a la mobilització de la persona dins el domicili, etc.); un pla d'atenció especialitzada que incorporarà les figures del terapeuta ocupacional, fisioterapeuta i dietista i un pla de suport psicosocial d'atenció psicològica a la persona i a la família.