Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS participa a la campanya “Toca a la porta” per conscienciar i detectar situacions de soledat en persones grans

L’IMAS participa a la campanya “Toca a la porta” per conscienciar i detectar situacions de soledat en persones grans

(01/10/2020)

Es tracta d’una acció de sensibilització que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha presentat amb Fundació ”la Caixa”, Ajuntament de Palma i GREC, en el marc del programa «Sempre Acompanyats»

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra avui, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), la Fundació «la Caixa», l’Ajuntament de Palma i el Grec han presentat avui l’acció Toca a la porta, emmarcada dins del programa «Sempre Acompanyats» i que té com a objectiu detectar les possibles situacions de soledat no desitjada de les persones majors.  

A l’acte de presentació hi ha assistit el vicepresident primer de l’IMAS, Jaume Tortella, la gestora del programa de Gent Gran de la Fundació «la Caixa, Marta Clavé, el regidor de Cultura i Benestar Social, Toni Noguera i una de les responsables de l’equip Sempre Acompanyats de Palma, Mireia Bover. 

Durant la seva intervenció, Jaume Tortella ha destacat «la filosofia de l’IMAS de col·laborar i impulsar totes aquelles iniciatives que contribueixin a fomentar les relacions socials de les persones majors, especialment en una època con la que esteim vivint per la COVID, per evitar que pateixin situacions de soledat».  

Precisament, amb la campanya «Toca a la porta» es vol conscienciar a la ciutadania sobre la realitat de la soledat i la importància de crear vincles. A més, s’obre a la ciutadania per captar voluntaris, detectar situacions de soledat i destacar la tasca que fan les entitats que treballen al territori. 

La campanya Toca a la porta estarà activa durant el mes d’octubre als espais públics de la ciutat. El telèfon de contacte, tant per participar-hi com per informar d’una possible situació de soledat, és el 900 223 040, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores.

Cal recordar que l’IMAS col·labora amb el programa «Sempre Acompanyats» la Fundació «la Caixa» des de l’any 2017. Es tracta d’una iniciativa que promou activitats que ajudin a prevenir les situacions de soledat de la gent gran, així com campanyes de sensibilització com «Toca la porta», que avui han presentat. 

Al següent link trobareu el vídeo de la campanya: https://we.tl/t-dDUbNQ8zsP