Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca culmina el primer any de la legislatura responent a les demandes socials derivades de la Covid

El Consell de Mallorca culmina el primer any de la legislatura responent a les demandes socials derivades de la Covid

(06/07/2020)

La institució insular ha adaptat el seu pressupost i posat en marxa el pla «Mallorca Reacciona», que s'ajusta i reforça els Acords de Raixa


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot, han comparegut avui en roda de premsa amb motiu del primer any de govern de la legislatura actual. Una legislatura, ha dit la Presidenta, marcada per la crisi de la Covid, que ha obligat a fer canvis profunds, a adaptar el pressupost de la institució a les noves necessitats i a demostrar la necessitat i eficiència dels serveis públics.
«Hem demostrat el valor i fortalesa dels serveis públics, que el Consell ha estat capaç de reaccionar, de redefinir les nostres prioritats, reorientar el pressupost i posar en marxa en un temps rècord un pla amb mesures per reactivar Mallorca econòmica i socialment sense renunciar a la sostenibilitat, que és l'essència del seu full de ruta de legislatura». Durant la seva intervenció, Cladera ha expressat que «el govern del Consell de Mallorca és un govern compacte, cohesionat i honest, que compleix compromisos i que està a prop dels ciutadans i dels municipis, que segueix el camí marcat pels Acords de Raixa adaptat a la situació derivada de la pandèmia».

En aquest sentit, la Presidenta ha detallat les accions incloses i posades en marxa al pla Mallorca Reacciona, per al qual el Consell ja ha mobilitzat més de 100 milions d'euros per donar resposta a la crisi, especialment, en l'atenció a les persones en situació de major vulnerabilitat (menors, persones majors, en situació de risc d'exclusió). Entre aquestes mesures ha destacat la gestió eficient de la crisi a les residències de persones majors gestionades per l'IMAS; l'habilitació d'espais habilitats per a persones sense sostre; l'ampliació del Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID); els programes Gaudeix l'illa i Gaudeix l'estiu com a mesures per fomentar la conciliació i suport a famílies; el reforç de la inversió als municipis, orientada sobretot a criteris de sostenibilitat i els ajuts al teixit empresarial i autònoms de Mallorca, entre els quals destaquen l'aportació de 2 milions d'euros que permetran arribar a més de 4.000 autònoms de Mallorca i les 1.400 cites que duu de moment el nou servei d'agents de suport que fan feina als municipis ajudant el teixit empresarial.

«La base dels Acords de Raixa ens han servit per donar una resposta ràpida i coordinada» ha apuntat Bel Busquets. «Aquest 2020 haurem posat a disposició de les mallorquines i els mallorquins uns 26 milions d'euros en subvencions tant per empreses i entitats com per les persones que més ho necessiten» ha dit Busquets, qui ha destacat «les ajudes a les famílies més afectades per aquesta crisi sanitària, a les quals es dirigeixen ajudes específiques per poder afrontar pagaments bàsics i també gaudir de l'oci i la cultura, així com una ajuda extraordinària de 500.000 euros específica per al sector cultural».

Per la seva banda, Aurora Ribot ha apuntat que "la crisi té cara de dona perquè una vegada més les que han duit el pes d'aquesta crisi han estat elles, i és per això que s'ha de seguir treballant per donar garanties reals de conciliació i igualtat a l'accés al treball de dones i homes". «L'economia circular continua essent l'eix bàsic en la gestió d'aquesta institució, i el Consell ha de ser, està essent i serà la clau pel canvi cap a un model sostenible i tancar el cercle a Mallorca», ha dit Ribot.

Durant la roda de premsa, Cladera també ha destacat l'aprovació definitiva del Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT), prevista per al ple de dijous que ve, en compliment del full de ruta dels Acords de Raixa.

​​​​​​​