Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal amplia el seu projecte educatiu amb més activitats i un web nou

El Teatre Principal amplia el seu projecte educatiu amb més activitats i un web nou

(25/09/2020)

Els presenta avui al personal docent en un acte que també es pot seguir telemàticament

El Teatre Principal de Palma ha preparat per a aquest curs 2020-2021 un ventall d’activitats pedagògiques per oferir als centres escolars al llarg de la temporada. Aquest programa es presenta al personal docent que hi estigui interessat avui divendres 25 a les 19.30 en una reunió presencial al mateix Teatre Principal, que també es podrà seguir telemàticament.

Tota l’oferta educativa d’enguany es pot trobar en la pestanya de «Principal educatiu» del web www.teatreprincipal.com, que enllaça amb un site específic, que reuneix tota l’activitat pedagògica.
Bàsicament, aquesta oferta es basa en cinc punts essencials: espectacles, visites guiades, tallers de dramatúrgia, tutories teatrals i aules obertes de teatre.

Al llarg de la temporada, la programació del Teatre Principal té una cura especial amb els espectacles adreçats a escolars i adolescents. Aquestes funcions, que també es podran seguir per streaming des de les aules, recullen títols com l’òpera La flauta màgica, de Mozart; Dados, de Ventrículo Veloz; Els condemnats, de Baltasar Porcel; Sueño de una noche de verano, de Shakespeare, entre molts d’altres.

Els tallers de dramatúrgia estaran adreçats a alumnes de secundària, però també estaran oberts a persones adultes i públic en general. El primer d’aquests taller l’impartirà el dramaturg i professor Sergio Baos i seran sis sessions (entre presencials i telemàtiques) que es desplegaran al llarg de dos mesos.

Un altre dels punts forts del «Principal educatiu» són les tutories teatrals. Es tracta de formació per a professorat de secundària, en la qual el Teatre Principal posarà a l’abast texts de ficcions perquè puguin treballar a classe. D’aquesta manera, el professorat tindrà formació en direcció teatral i podrà contactar directament amb els autors i autores dels texts.

Les aules obertes, cursos bàsics de teatre, es reprendran enguany dirigides a menors, adolescents i adults. L’organització dels grups s’està treballant per respectar les mesures de seguretat per la pandèmia de la covid-19.

De la mateixa manera, s’estan organitzant visites guiades al Teatre Principal, que permetran conèixer de primera mà aquest espai escènic, així com la seva història i equipament tècnic.