Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es consolida la línia de subvencions per a la custòdia del territori a la serra de Tramuntana

Es consolida la línia de subvencions per a la custòdia del territori a la serra de Tramuntana

(10/09/2020)

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial convoca ajudes de 50.000 euros per a les entitats que, d’acord amb els propietaris, realitzin tasques destinades a preservar els valors naturals, patrimonials i paisatgístics en terrenys del patrimoni mundial

La convocatòria de subvencions per a les entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la serra de Tramuntana s’ha publicat aquesta setmana. Aquesta convocatòria, dotada amb fins a 50.000 euros, s’adreça a les entitats sense ànim de lucre que, després d’arribar a un acord amb el propietari, de manera voluntària, duguin a terme tasques de millora de les finques i, així, fer una gestió sostenible i responsable del territori a mitjà i llarg termini.

Les entitats sense ànim de lucre que tenen acords de custòdia del territori poden sol·licitar fins a 10.000 per projecte de custòdia. Les temàtiques, en general, es basen en la conservació de les espècies de fauna i botànica i els seus hàbitats, o en la reintroducció d’espècies o bancs de llavors, entre d’altres. La custòdia del territori ja fa anys que es fa a la serra de Tramuntana i les ajudes que se sol·liciten es destinen principalment al manteniment de grans finques, a tractaments silvícoles a boscs o a la valoració de la biodiversitat de zones concretes.

Subvencions a la Serra

Aquest 2020 es convoca per tercera vegada la línia d’ajuda per a les entitats de custòdia del territori, que el 2018 es va dotar amb trenta mil euros, però a partir de l’any passat ja va augmentar la línia fins als 50 mil anuals. D’aquesta manera, es consolida l’aportació a les entitats sense ànim de lucre que cada any sol·liciten ajudes per millorar les seves actuacions a propietats de la serra de Tramuntana.

Aquesta línia se suma a la subvenció per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials, per a la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn i dels espais agrícoles i/o forestals de titularitat municipal, així com al manteniment, la neteja i la conservació d’espais públics que, per les seves característiques, necessitin una cura especial, als quals enguany s’han destinat un total de 740.000 euros. A més, dins el programa #MallorcaReacciona, aquest mateix 2020 es convocarà una línia nova dedicada especialment als ajuntaments de la Serra i dotada amb un milió d’euros. L’objectiu és impulsar inversions sostenibles per millorar les entrades i els accessos als pobles de la serra de Tramuntana, així com embellir espais emblemàtics dels municipis de la Serra.

Trobareu més informació a www.serradetramuntana.net

​​​​