Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

3 milions d'euros enguany per finançar a Mallorca nous habitatges de lloguer social

3 milions d'euros enguany per finançar a Mallorca nous habitatges de lloguer social

(26/03/2021)

Cladera, Armengol i Ábalos signen al Consolat de Mar el protocol emmarcat en pla d'habitatges per a lloguer assequible del govern de l'Estat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha signat avui un protocol amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i el Govern de les Illes Balears, que estableix el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per aportar finançament per a la construcció d'habitatge públic a Mallorca.

«Aquest protocol és un bon exemple de la importància de la col·laboració institucional per garantir el dret a un habitatge digne a un preu assequible. És especialment important unir esforços en un territori com Mallorca, a on fan falta habitatges de lloguer a preu assequible per satisfer la demanda existent, un problema que s'ha vist agreujat per la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia» ha explicat la presidenta Cladera.

El protocol s'emmarca en el Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible del Ministeri, el qual inclou una línia d'actuació per a la construcció d'habitatge social en zones tensionades amb els preus dels lloguers, mitjançant acords amb les entitats locals d'aquestes zones. D'aquesta manera, el Ministeri inclou Mallorca, i també Menorca i la ciutat d'Eivissa entre els àmbits territorials en què fa falta habitatge a preu assequible per atendre la demanda existent i fer front a les dificultats de la ciutadania per accedir a un habitatge i es tradueix en una aportació total de finançament de 20 milions d'euros.

Per a Mallorca, d'aquest fons estatal ja hi ha 3 milions d'euros inclosos en els pressuposts generals de l'Estat enguany, que contribuiran al finançament de 245 habitatges de lloguer social a l'illa. Està previst que durant els tres exercicis següents es pressuposti la resta de l'import fins a arribar als 20 milions totals per a les illes.

«Aquí, els fons destinats a incrementar el parc d'habitatges de protecció pública o a preu assequible els coordinarem des del Consell, per ser més eficients i àgils en la gestió d'aquests recursos», ha explicat Cladera.

Aquest import es destinarà al finançament d’habitatges que ja estan en construcció o planificats per l’IBAVI i permetrà alliberar 20 milions que ja estaven compromesos i que ara serviran per planificar nou habitatge públic. Com han explicat tant el ministre José Luis Ábalos com la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquesta aportació ajudarà a desplegar més habitatge social i a anar incrementant més habitatge públic i són una mostra més de la permanent cooperació entre el Ministeri i totes les administracions de les illes.

Vídeos

Signatura Consolat de Mar