Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

28 municipis oferiran conferències de la UOM durant dos mesos

28 municipis oferiran conferències de la UOM durant dos mesos

(25/04/2018)

El Consell de Mallorca torna a donar suport a la iniciativa de la Universitat Oberta per Majors de la UIb per tercer any consecutiu. Amb la col·laboració institucional i entitats privades s’ha pogut dur a terme una programació que intenta satisfer la curiositat i les ganes d’aprendre de les persones majors de 50 anys, oferint un cicle de cinc conferències a 28 municipis de Mallorca.

Sota el lema "Aprendre no té edat" la Universitat Oberta per a Majors de la UIB presenta pels mesos de maig i juny un total de 140 conferències que tractaran temes de salut, història i patrimoni, economia i estalvi, medi ambient i alimentació. Les temàtiques s'han escollit amb la feina conjunta de la Universitat i els municipis participants per tal de contemplar les inquietuds i demandes de la població major de la zona.

La inauguració ha estat encapçalada pel rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana M. Seguí; el director de la UOM, doctor Antoni Gamundí; i la gestora de Banca Institucional de CaixaBank a les Illes Balears, senyora Antònia Ponsetí.

D’altra banda, també han assistit a l’acte diferents batlles i regidors d’alguns dels ajuntaments on es duran a terme les conferències.

La UOM als Pobles de Mallorca és un programa de cinc conferències, de temes diversos, que es durà a terme en vint-i-vuit municipis de Mallorca: Alaró, Alcúdia, Algaida, Artà, Calvià, Campos, Deià, Esporles, Felanitx, Inca, Llucmajor, Manacor, Marratxí, Muro, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, sa Pobla, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Maria, Sencelles, ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera i Valldemossa.

Els membres de la UIB han agraït que el Consell hagi recuperat la col·laboració amb la UOM, ja que coincideixen en la inversió pública per oferir a la gent gran una opció variada i engrescadora que incentivi l’envelliment actiu. I també han volgut ressaltar la importància del compromís de tots els municipis que any rere any aposten per oferir aquest servei a la seva ciutadania.

Jurado, per la seva part, ha basat el seu compromís amb la UOM des de fa tres anys, com una aposta per un sector de la societat que està creixent i és més actiu i exigent; pel que les institucions han d’invertir en serveis, activitats i també donar suport a les entitats i associacions que també treballen per oferir un envelliment actiu. 

L'any passat gairebé 1100 persones es van inscriure a les conferències i enguany s'espera que augmenti la participació.