Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 260 aspirants estan cridats per fer les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

260 aspirants estan cridats per fer les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

(08/12/2021)

El dissabte 11 i el diumenge 12 tots els candidats que varen superar el qüestionari de la part general i específica s’enfrontaran a un examen físic que consta de sis proves.

El dissabte 11 i el diumenge 12 de desembre es farà la segona prova del concurs-oposició per cobrir 32 places del Servei de Bombers de Mallorca, el major nombre del cos en els darrers 15 anys. Es tracta de la part física de les oposicions, on els candidats s’hauran d’enfrontar a sis proves. 

Un total de 260 aspirants, dels 412 inicials, que varen superar el qüestionari de la part general i específica, estan cridats per superar les proves físiques del concurs-oposició. L’examen físic està dividit en sis parts: prova aquàtica, resistència aeròbica, força del tronc superior anterior, força del tronc superior posterior, salt vertical i flexibilitat. El Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de les Illes Balears col·laborarà per poder dur a terme les proves.

Entre tots els candidats que varen superar la primera prova hi ha 8 dones. Durant el procés d’inscripció el Consell va fer una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del Servei de Bombers i animar-les a presentar-s’hi i, així, poder rompre amb els estereotips de les professions masculinitzades.

Tots els aspirants que superin l’apartat físic hauran de fer una darrera prova, que serà una avaluació psicològica que es farà mitjançant proves tipus test. Tot el procés de les oposicions es desenvolupa complint les mesures de seguretat per prevenir el contagi de la covid-19.

Aquesta convocatòria d’oposicions permetrà consolidar la plantilla del Servei de Bombers de Mallorca amb 32 places fixes i, a més, també servirà per crear una borsa per cobrir 40 places noves. D’aquesta manera queda palès el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i les bomberes de Mallorca.