Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 26 municipis oferiran conferències de la UOM durant dos mesos

26 municipis oferiran conferències de la UOM durant dos mesos

(26/04/2017)

En total seran 130 conferències impartides per professorat de la Universitat de les Illes Balears i que pretenen millorar i enriquir els coneixements de les persones majors de 50 anys que vulguin mantenir-se actius i seguir-se formant. El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha participat en la presentació juntament amb representants dels municipis implicats.

Sota el lema "Aprendre no té edat" la Universitat Oberta per a Majors de la UIB presenta pels mesos de maig i juny un total de 130 conferències que tractaran temes de salut, història i patrimoni, economia i estalvi, medi ambient, etc... Les temàtiques s'han escollit amb la feina conjunta de la Universitat i els municipis participants per tal de contemplar les inquietuds i demandes de la població major de la zona.

A la presentació hi han intervingut el rector UIB, doctor Llorenç Huguet, i la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana M, el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la gestora de Banca Institucional de CaixaBank, Antònia Ponsetí i el responsable de Relacions Externes del Corte Inglés, Antonio Sánchez.

Jurado ha celebrat tenir de nou activa la participació del Consell de Mallorca en aquesta proposta d'estudis que no només amplien coneixements sinó que fomenten l'envelliment actiu, "estic molt orgullós que el Consell pugui col·laborar amb la UOM de nou des de l'any passat, ja que per a nosaltres és molt important treballar per a millorar la vida dels nostres majors i fomentar l'envelliment actiu, que no només és estar actiu, sinó que és participar en la vida pública, i com no, gaudir i divertir-se. En definitiva sentir-se vius."

L'any passat gairebé 800 persones es van inscriure a les conferències i enguany s'espera que augmenti la participació.

Els ajuntaments implicats són: Alcúdia, Algaida, Artà, Calvià, Campos, Capdepera, Esporles, Felanitx, Inca, Llucmajor, Manacor, Marratxí, Muro, Pollença, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Maria, Sencelles, Ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera i Valldemossa.