Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 20 dones participen en el primer taller d'autodefensa feminista WEN-DO a Montuïri

20 dones participen en el primer taller d'autodefensa feminista WEN-DO a Montuïri

(16/08/2017)

Es tracta del primer taller que s'ofereix dins de la campanya No i Punt! de la direcció insular d'Igualtat i que tots els ajuntaments adherits a la campanya poden sol·licitar gratuïtament. El pròxim serà demà a Sant Joan, a Sencelles el dia 31 d'agost i Inca al setembre.

El WEN-DO és una tècnica d'autodefensa feminista creada ara ja fa 50 anys per un grup de feministes canadenques que treballaven amb grups de dones que havien patit assetjament sexual al carrer; fartes de només poder actuar després d'haver-les patit van desenvolupar tècniques de prevenció d'aquests atacs i salvar-se d'ells. El taller que s'ofereix per la campanya No i Punt! és una versió curta de dues hores i mitja dels tallers que s'ofereixen durant l'any a través de la direcció insular d'Igualtat a tot Mallorca i que s'enfoquen sobretot a com actuar en possibles assetjaments sexuals durant les festes.

Hi ha assistit 20 dones de totes les edats que o per curiositat o conscients que aquesta realitat és vigent en la nostra societat, han volgut aprendre autodefensa. "El WEN-DO, és un conjunt de tècniques de diferents arts marcials que pretenen aportar confiança amb la pròpia força, autoestima i moviments concrets per tal de defensar-se contra l'assetjament de carrer i poder escapar. " Ha explicat la professora Arena Petit. "És taller curt, que creiem pot obrir la porta a què cadascuna, amb el seu procés personal, vegi que pot donar una resposta en qualsevol situació que la faci sentir incòmoda".

La campanya No i punt! és una proposta del departament de Participació Ciutadana i Presidència, d'on depèn la direcció insular d'Igualtat, que pretén lluitar contra les agressions sexistes i sexuals dins l'àmbit de les festes d'estiu de Mallorca.