Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

177 projectes opten a formar part del Catàleg d’Activitats Culturals de Mallorca

177 projectes opten a formar part del Catàleg d’Activitats Culturals de Mallorca

(12/05/2017)

Aquest matí s’ha reunit la Comissió Tècnica de Selecció de Projectes per valorar i seleccionar els primers projectes culturals que companyies i professionals del món cultural han presentat per formar part del recentment creat Catàleg d’Activitats Culturals de Mallorca (CACIM). Un catàleg viu, que oferirà propostes culturals als ajuntaments i als espais municipals durant tot l’any.

El personal tècnic del Consell que forma part de la Comissió Tècnica de Selecció de Projectes del Catàleg d’Activitats Culturals de Mallorca s’ha reunit aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia, amb 177 propostes sobre la taula. És el número de projectes que companyies i professionals del món de la cultura han fet arribar al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports des que es va crear aquest catàleg, a principi del mes d’abril.

 

La majoria de propostes tenen a veure amb espectacles teatrals (60), seguits de música (47), art de carrer (19), dansa (18), exposicions (10), conferències (7), cinema (7), foment de la lectura (5), rutes (3) i activitats per fomentar la integració lingüística (1).

 

Ara, tots aquests projectes han de ser valorats i seleccionats pels tècnics del Departament de Cultura del Consell, que formen part de la Comissió Tècnica de Selecció de Projectes. Una comissió que, segons les bases del projecte, està previst que es reuneixi cada tres mesos per incorporar propostes noves. «Segurament davant aquest elevat nombre de projectes que hem rebut», explica el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, «no podrem esperar tres mesos per tornar-nos a reunir, ja que la nostra intenció és agilitzar al màxim els processos i fer possible que tots els projectes que han arribat fins a mitjan mes de maig es puguin oferir als ajuntaments en la convocatòria de CAEM i Cultura en xarxa que sortirà el mes de juny.»

 

La creació del Catàleg d’Activitats Culturals és una de les novetats principals incloses dins el Pla Estratègic de Subvencions de Cultura i Dinamització Lingüística per a l’any 2017 del Consell de Mallorca. Es tracta d’un espai web permanent, obert tot l’any, que aglutina les propostes culturals de creadors en diferents àmbits: teatre, dansa, música, conferències, art de carrer, cinema, exposicions, rutes culturals i dos àmbits nous: activitats per fomentar la integració lingüística i activitats per fomentar la lectura.

 

És un catàleg viu, que té com a objectiu nodrir d’activitats les línies de subvencions destinades als ajuntaments, a través del Circuit d’Arts Escèniques de Mallorca (CAEM) i el programa Cultura en xarxa, dotats cada un d’ells amb 175.000 € per a aquest 2017.