Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

16 de novembre, Dia Internacional del Patrimoni Mundial

16 de novembre, Dia Internacional del Patrimoni Mundial

(16/11/2016)

La serra de Tramuntana és Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 2011, en la categoria de paisatge cultural. A Mallorca, també tenim un altre patrimoni mundial, el Cant de la Sibil•la.

Avui, 16 de novembre, és el Dia Internacional del Patrimoni Mundial. Aquest mateix dia, però el 1972, es va firmar a París la Convenció sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural. D’aquesta convenció sorgiren les bases que havien de desenvolupar el Patrimoni de la Humanitat amb l’objectiu de protegir aquests béns culturals i naturals.

La serra de Tramuntana és Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de paisatge cultural. Fa cinc anys, es féu aquest reconeixement a la Serra per la simbiosi que hi ha hagut entre l’home i el paisatge al llarg de la història. Un paratge preciós que les persones han millorat al llarg del temps com, per exemple, amb la paret seca o els sistemes hidràulics.

El mateix any, el Cant de la Sibil·la aconseguí la declaració de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial. Aquest cant d’un poema sobre el judici final és un dels exemples encara vius del folklore de l’edat mitjana. La sibil·la és present a les esglésies de l’illa cada any a matines, des de la conquesta de Mallorca.

Actualment el Consell de Mallorca està immers en la candidatura internacional de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Una tècnica que es pot observar a molts indrets de Mallorca i, sobretot, a la serra de Tramuntana, que ja és Patrimoni Mundial.