Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 150 alumnes participen en un taller per conèixer el comerç de proximitat

150 alumnes participen en un taller per conèixer el comerç de proximitat

(05/05/2017)

Uns 150 alumnes del CEIP El Temple de Palma han participat en una gimcana per conèixer el comerç de proximitat dels voltants del mercat de l’Olivar.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assistit a la posada en comú de les conclusions de l’acció participativa infantil que han duit a terme més de 150 alumnes del CEIP El Temple de Palma.

La gimcana ha consistit en distintes proves que els han fet arribar a comerços de proximitat i, allà, han pogut demanar als comerciants el tipus de servei o els productes que venen, l’any d’obertura i algun secret de l’establiment, entre d’altres qüestions.

Els infants poden gaudir de l’experiència, alguns per primera vegada, d’anar sols a una tenda i poder parlar directament amb el comerciant. Aquest tipus d’activitats aproximen l’activitat econòmica de la ciutat als més joves. La gimcana s’ha duit a terme als carrers comercials al voltant del mercat de l’Olivar. A continuació, tots els participants ha anat a la plaça del Comtat del Rosselló per posar en comú les conclusions obtingudes de totes les entrevistes fetes.

La consellera Garrido ha agraït «la participació de tot l’alumnat i del professorat del centre, ja que han dedicat tot un matí a analitzar el comerç del centre de Palma. És amb aquestes iniciatives que també educam millor els més joves, perquè els introduïm dins aspectes de la vida quotidiana de qualsevol persona adulta. Cercam un punt de vista més fresc. Esperam recollir molta informació distinta dels nins i segur que trobam alguna idea ben interessant. Podem veure com els nins s'acosten a la tenda i què cerquen quan entren, que segurament és diferent a allò que cercam els adults». 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el procés de participació del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMa). La participació infantil és un dels pilars que s’estan posant en marxa a tot Europa i, moltes vegades, s’obtenen conclusions interessants que no sorgeixen en àmbits d’adults.