Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

1.400 persones finalitzen amb èxit els tallers d’estimulació cognitiva de l’IMAS a Mallorca

1.400 persones finalitzen amb èxit els tallers d’estimulació cognitiva de l’IMAS a Mallorca

(08/06/2022)

La consellera Sofia Alonso ha participat avui en la cloenda del taller de Lloret de Vistalegre, un dels 64 que s’han duit a terme el curs 2021- 2022

Un total de 1.400 persones acaben aquests dies els tallers de l’edició 2021-2022 d’Estimulació Cognitiva que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) imparteix arreu de Mallorca per potenciar l’envelliment actiu, estimular les habilitats socials i afavorir l’autonomia de la gent gran de tota l’illa.

En aquest curs, els participants s’han dividit en 64 grups distribuïts pels diferents municipis i nuclis de població de l’illa. «Les persones són al centre de les nostres iniciatives. Treballam per donar resposta a les necessitats concretes de tots els col·lectius i per apropar cada vegada més els recursos a tots els indrets de Mallorca», ha explicat Sofia Alonso durant la cloenda del taller impartit a Lloret de Vistalegre.

A més de la presidenta de l’IMAS, també han participat a la fi del curs el batle del municipi, Antoni Bennasar, i el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin.

A Lloret, han participat en aquesta edició del taller, que es va iniciar l’octubre de 2021, 17 persones. La consellera ha destacat «l’inestimable paper d’espais com aquests que permeten a cada persona ser protagonista del seu procés d’envelliment actiu i saludable alhora que afavoreixen la socialització amb persones de la mateixa edat i del mateix entorn».

Per part seva, Omar Lamin s’ha mostrat satisfet perquè assegura que «estam complint l’objectiu d’aproximar els serveis i recursos comunitaris per avançar en una major promoció i en un major foment de l’autonomia de la gent gran», i ha manifestat que «els tallers de memòria són també espais nuclears que mobilitzen i fan possible articular altres serveis i recursos psicosocials, intercanvis generacionals, etc., i afavorir la interacció entre usuaris i usuàries de la mateixa edat, però també d’altres edats, reforçant així el teixit social».

Els tallers d’estimulació cognitiva els dirigeixen professionals del Servei de Promoció del Foment de l’Autonomia de l’àrea d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics que treballa la prevenció i la compensació de les dificultats de memòria que poden anar  associades a l’envelliment i, a més, dona suport al seu benestar emocional. Estan adreçats a persones de més 60 anys, o que no els hagin complert, però que hi hagin estat derivats pels serveis socials.

Fa 28 anys que aquest equip du a terme aquesta tasca comunitària de suport al procés d’envelliment. A part de la prevenció, se centra també en l’assessorament i formació en l’àmbit de la gent gran i també de la família. Està integrat per un equip multidisciplinar de 13 persones, professionals de la psicologia, educació social, pedagogia i treball social repartits en tres comarques: Palma, Inca i Manacor. En total enguany ha atès 1.800 persones entre els tallers d’estimulació cognitiva, suport psicosocial i suport a famílies.

El fet d’estar present en tot el territori els dona una visió real de les situacions i fa que siguin considerats com a professionals de referència en temes relacionats amb la gent gran en els municipis. La presència activa els proporciona un coneixement, no tant sols de les necessitats del col·lectiu, sinó de tot l’entramat social i dels recursos de la comunitat.