Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 13 corals participen en la primera jornada del Certamen d'Arts Musicals

13 corals participen en la primera jornada del Certamen d'Arts Musicals

(22/04/2017)

Més de 650 persones han omplert l'Església de Santa Maria la Major d'Inca per participar en la Trobada de Corals 2017. Es tracta de la secció musical del Certamen d'Arts Gent Gran 2017 que organitza el departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca.

Sa cançó del vell poeta, El mundo, Jo estimo la mar i S'estalella són alguns dels temes que han interpretat les 13 corals de gent gran que han participat avui a la Trobada de Corals 2017. Cada grup ha cantat dos temes escollits per l'ocasió dirigits pels seus directors i directores.

Després se'ls ha facilitat un fulletó on hauran de votar la coral que millor hagi interpretat per tal d'escollir els guanyadors del premi del públic que rebran el premi a la festa de cloenda del Certamen d'Arts Gent Gran 2017 que tindrà lloc a l'octubre.

També s'ha convidat un jurat format per Joan Círia, pianista; Maia Planas, soprano; i Antoni Lliteres, tenor que han valorat les corals per tal d'escollir els premiats en quatre categories: Afinació i empast, riquesa expressiva i tímbrica, interpretació, posada en escena.

Entre les autoritats assistents s'hi trobaven el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el director insular de Participació Ciutadana, Jaume Alzamora, el batle d'Inca, Virgili Moreno, la regidora de serveis socials, Mari Carmen Oses i la presidenta de la Federació de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca, Josefina Colom.

"L'envelliment actiu ha de ser participatiu, divertit i entretingut. Avui ens hem trobat 650 persones que volen gaudir i que estimen la música" així Jurado ha animat als assitents a seguri participant en aquest tipus d'activitats.

El departament de Participació Ciutadana i Presidència organitza aquest certamen que engloba teatre, música i arts plàstiques, amb la voluntat de fomentar l'envelliment actiu i oferir a la gent gran opcions d'oci alternatives i fomentar la socialització, la psicomotricitat i la memòria entre altres.