Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

129 obres són les beneficiàries dels ajuts a la producció editorial i fonogràfica en català

129 obres són les beneficiàries dels ajuts a la producció editorial i fonogràfica en català

(22/08/2022)

Política Lingüística incrementa la dotació d’aquesta subvenció fins a arribar a gairebé 350.000 euros

Més de 130 obres s’han presentat a la convocatòria d’ajuts de mínims a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. L’objectiu d’aquesta subvenció, concedida per la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, és fomentar la producció i l’edició, en qualsevol format, tant físic com digital, de llibres, audiollibres i fonogrames en català. 

Les obres escrites que han rebut finalment aquesta ajuda han estat 119. El gruix de subvencions concedides ha estat en benefici de llibres editats per la Nova editorial Moll, l’editorial Lleonard Muntaner, El Gall editor, Documenta Balear i també per l’escriptor, poeta i traductor mallorquí Pau Vadell, entre altres. 

Respecte a la producció fonogràfica, són 10 les obres que finalment han estat subvencionades. D’aquesta manera, tres entitats aglutinen aquests ajuts per a la publicació d’obres fonogràfiques en català. Elles són Produccions Blau, Ca’s Músic i Antonio Fernández Castillo. 

Així doncs, un total de 129 obres són les beneficiàries dels ajuts de mínims a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. De fet, la dotació d’aquesta subvenció arriba gairebé als 350.000 euros, una quantitat que implica un increment de gairebé 50.000 euros respecte de la convocatòria de l’any passat. Més de 307.000 euros corresponen a obres escrites, mentre que gairebé 40.000 euros corresponen a obres fonogràfiques. 

En els darrers quatre anys, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha destinat un total d'1.220.000 euros a ajudar a la producció editorial i fonogràfica en català. Uns diners repartits entre quatre convocatòries de subvencions, que han augmentat la seva dotació any rere any.