Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

'Solitud a Stromboli' o com la novel·la de Víctor Català fou cabdal en el film de Rossellini

'Solitud a Stromboli' o com la novel·la de Víctor Català fou cabdal en el film de Rossellini

(18/10/2022)

L'obra, interpretada per Fina Rius i dirigida per Imma Colomer, es representarà dissabte 22 a la Sala Petita

El Teatre Principal de Palma acollirà el pròxim dissabte, 22 d’octubre, a les 20 hores, el muntatge teatral Solitud a Stromboli, un espectacle sobre la influència de Víctor Català en el cinema de Roberto Rossellini.

Solitud a Stromboli, que es representarà a la Sala Petita, és una obra dirigida per Imma Colomer i interpretada per Fina Rius. La dramatúrgia és de Núria Casado Gual, inspirada lliurement en l’estudi de Rosa Delor titulat «Roberto Rossellini II: Stromboli y Solitudine de Víctor Català», publicat en el llibre La Metamorfosis del Deseo.

Durant els 70 minuts que dura, aquesta obra no només ens endinsa en els universos paral·lels de la novel·la Solitud, de Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert, i de la pel·lícula Stromboli, de Roberto Rossellini, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d’autoria, el mateix fet creatiu i, sobretot, de qui surt a la llum i qui roman a l’ombra en el relat complex de la història.

L’argument d’aquesta història gira entorn a la doctora Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, que ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d’un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix una anàlisi comparada entre la gran novel·la de Víctor Català i l’emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb la qual es considera que comença el cinema modern. La Dra. Simari té un repte important davant seu: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.