Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «Mallorca Reacciona» obre dues línies d’ajuts de 800.000 euros per a autònoms i microempreses

«Mallorca Reacciona» obre dues línies d’ajuts de 800.000 euros per a autònoms i microempreses

(20/05/2020)

El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç presenten una convocatòria d’ajuts que beneficiarà a autònoms i empreses de fins a cinc treballadors. Les subvencions són per a la compra de material sanitari i higiènic, d’equips de protecció individual, senyalització nova i per a la inversió en l’adaptació dels negocis als canvis provocats per la COVID-19.

El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç han signat avui un conveni de col•laboració per desenvolupar accions de suport, de formació i d’assessorament a les empreses i autònoms en el marc del pla «Mallorca Reacciona», el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca de la institució insular. 

La primera acció coordinada que es durà a terme és la convocatòria de dues línies d’ajuts econòmics directes per a autònoms i microempreses. 

En l’acte de firma del conveni, que ha tingut lloc avui migdia a la Cambra de Comerç de Mallorca, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apuntat que «aquesta col•laboració és un exemple clar del que volíem amb el “Mallorca Reacciona”, que és treballar plegats, escoltant les necessitats de tots els sectors i arribant a acords concrets amb agents econòmics, socials i productius». «Tenim un objectiu comú, que és reactivar l’economia, protegir els autònoms i petites empreses de l’illa i donar-los suport. A Mallorca, hi ha milers d’autònoms i pimes que han hagut de baixar la persiana temporalment i volem ajudar-los perquè la tornin a pujar i mantenir-la oberta», ha conclòs la presidenta. 

Per part seva, el president de la Cambra, Antoni Mercant, ha afirmat que «apostam per totes les accions que posin el focus en l’empresa i, sobretot, en la petita empresa, que ara més que mai ens necessita. Aquestes ajudes són una aportació a les despeses que es veuen obligats a dur a terme per adaptar la seva activitat a la realitat nova imposada per aquesta crisi sanitària». 

 

800.000 euros per adaptar-se a les exigències sanitàries noves

L’objectiu de la convocatòria del Consell, amb dues línies d’ajuts dotades en total amb 800.000 euros, és donar suport al teixit productiu de Mallorca, constituït en gran mesura per autònoms i petites empreses, protegir-lo i ajudar-lo a minvar l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. 

La primera línia d’ajuts, dotada amb 500.000 euros, inclou subvencions per a la compra de productes sanitaris, en compliment dels protocols nous d’higiene i de seguretat, com ara material de protecció individual (mascaretes, pantalles facials, gel hidroalcohòlic...), de neteja del local, cartells de senyalització, formació en prevenció de riscs o l’obtenció del segell de «comerç segur».

La segona línia d’ajuts, a la qual es destinen 300.000 euros, s’enfoca en la inversió necessària per poder adaptar l’activitat del negoci als hàbits nous de consum (aplicacions de control de capacitat, tauletes, programes de gestió de clientela...) i higiènics (equips de neteja o desinfecció).

L’import màxim de la subvenció serà de 1.000 euros per persona, independentment de la línia sol•licitada. Els beneficiaris potencials seran negocis de Mallorca, autònoms i empreses amb un màxim de cinc treballadors, amb domicili fiscal a l’illa, que desenvolupin activitats afectades per la declaració de l’estat d’alarma. 

L’objectiu principal, que comparteixen el Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç de Mallorca, és, a curt termini, donar suport a l’activitat econòmica, recuperar el teixit productiu i restablir una certa normalitat, possibilitant la reobertura progressiva dels diferents sectors econòmics en les condicions de seguretat sanitària que evitin un repunt de la pandèmia. 

El pla de reactivació del Consell «Mallorca Reacciona» també inclou altres mesures de suport als autònoms i petites empreses de l’illa, com són la posada en marxa de punts d’informació i assessorament per aquest col·lectiu a tots els municipis amb menys de 20.000 habitants, mitjançant l’habilitació de 20 agents de suport en els municipis, que ajudaran els professionals a gestionar i tramitar ajuts, adaptar-se a protocols i altres qüestions.

A més, el Consell també col·laborarà econòmicament amb el Govern en les línies de finançament obertes a través de l’ISBA per a empreses i autònoms; es crearà la marca “Producte de Mallorca” i es dissenyaran eines per la seva venda, promoció i desenvolupament.

En total, el Consell de Mallorca destinarà 89 milions d’euros al pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona». D’aquests, més de 20 milions es destinaran a accions de suport, sosteniment i impuls de l’activitat econòmica, autònoms i pimes i d’altres més específiques per sectors com ara el turisme, la cultura, el producte local i comerç.