Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «Gaudeix l’illa», un programa de vacances en família per als sectors essencials durant l’estat d’alarma

«Gaudeix l’illa», un programa de vacances en família per als sectors essencials durant l’estat d’alarma

(22/06/2020)

El Consell destina un milió d’euros a aquest programa social, emmarcat en el Pla de reactivació «Mallorca Reacciona», que contribuirà a dinamitzar l’economia local i beneficiarà a prop de 16.000 persones

El Consell de Mallorca ha presentat avui «Gaudeix l’illa», un programa de vacances en família dirigit als col·lectius essencials que han estat imprescindibles durant l’estat d’alarma. Es preveu que 15.628 persones es beneficiïn d’aquesta iniciativa. 

La presidenta Catalina Cladera ha explicat que, «a través de la Fundació Mallorca Turisme, destinam 1 milió d’euros en ajudes perquè prop de 16.000 persones de col·lectius vulnerables i treballadors essencials puguin descansar a Mallorca». A més, ha afegit: «que ara puguin descansar amb les seves famílies, ni que siguin uns dies, és una manera d’agrair-los el seu esforç i la seva valuosa aportació a la societat».

Han acompanyat la presidenta Cladera el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el conseller de Drets Socials, Javier de Juan, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.

Emmarcat en el Pla «Mallorca Reacciona», el programa també contribuirà a promoure el turisme local, ja que implica un important incentiu per a la reactivació econòmica i social de l’illa, perquè suposa tenir en funcionament 18 hotels, distribuïts entre les diferents comarques de Mallorca. Així ho ha explicat la presidenta: «amb Gaudeix l’illa també volem fomentar el sector turístic i generar activitat econòmica en hoteleria, restauració i oferta complementària a través del turisme local».

Per tant, hi ha una doble finalitat. Per una banda, s’afavoreix l’activitat en els establiments d’allotjament i, per tant, pot generar activitat econòmica a la zona. Per altra banda, les famílies dels col·lectius beneficiats tenen la possibilitat d’unes vacances al millor lloc possible: Mallorca, la seva illa.

Els col·lectius beneficiats són aquells que, especialment durant les fases més dures de confinament, s’han esforçat més i han treballat activament, com ara: treballadors essencials de l’IMAS, personal sanitari (zeladors, personal de neteja, auxiliars sanitaris, personal d’infermeria i metges); auxiliars de farmàcia; personal d’alimentació (reposadors d’aliments, personal de caixa, de neteja); personal de transports, ports i seguretat, i cossos de seguretat de l’Estat, bombers i policia local; personal de benzineres, de recollida de residus, de repartiment i de neteja. En tots els casos hauran de demostrar que han estat en actiu durant tots aquests mesos.

També estan inclosos col·lectius especials, a través de l’IMAS: famílies amb infants d’acollida i infants tutelats amb els seus educadors; així com famílies amb membres amb discapacitat.

 

Les condicions d’estada

Hi ha dues modalitats de beneficiaris d’aquesta subvenció. Per una banda, 464 bons (132.200 euros) es destinen directament a l’IMAS per a persones designades directament per aquest institut. En aquests casos, els beneficiaris no han d’abonar res, per la qual cosa la FMT atorga una subvenció de 300 euros per bo, el 100% del cost de l’hotel.

La resta de beneficiaris, corresponents als altres grups, rebran una subvenció de 250 euros, havent d’abonar només 50 euros fins a cobrir els 300 euros del cost total. En total es repartiran 3.443 bons, que equivalen a 860.750 euros.

Els interessats en participar en aquesta convocatòria de vacances en família han de presentar la seva sol·licitud al web https://gaudeix.fundaciomallorcaturisme.net (en funcionament quan la convocatòria es publiqui al BOIB).

Si el nombre de sol·licituds és superior als 3.907 bons que es repartiran amb la inversió d’un milió d’euros, es durà a terme un sorteig davant notari.

 

Establiments que poden participar
Els establiments hotelers que vulguin participar en aquesta acció s’han de presentar a la convocatòria seguint els criteris establerts. 

Amb la finalitat que sigui proporcional a tota l’illa, s’ha distribuït l’import de la subvenció per zones seguint les 6 comarques: Palma, Serra de Tramuntana, Es Raiguer, Pla, Llevant i Migjorn. En tots els casos el número màxim d’hotels que poden participar per zona és de 3, per oferir estades de 217 bons.

Les característiques dels hotels han de ser les següents: tenir un mínim de tres estrelles, oferir habitacions de fins a 2 adults i màxim 2 nins de fins a 15 anys; proporcionar règim de mitja pensió; estar al dia de tots els protocols de seguretat sanitària de l’ICTE; no ser hotels “only adults”; i acceptar la tarifa de 300 euros per 3 nits.