Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Vés enrere El Consell de Mallorca #Reacciona davant les violències masclistes

El Consell de Mallorca #Reacciona davant les violències masclistes

Fotografia a les portes de la seu del Consell durant els actes per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

Avui, 25 de novembre, el Consell de Mallorca s'ha sumat als actes per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. La seu del Consell, a Palau Reial, ha allotjat l'acte principal, en què la presidenta Catalina Cladera, amb les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha llegit un manifest per refermar el seu compromís en la lluita contra la violència envers les dones. Consellers executius del govern, consellers electes, membres dels grups polítics de la corporació insular i altres càrrecs i treballadors de la institució també s'han sumat a aquest compromís.

«Enguany la campanya que impulsa el Consell de Mallorca pel 25N ens convida a reaccionar davant les violències masclistes. Per això, es posa l'accent en saber detectar la violència i no mirar cap a una altra banda, per això convidam a tots els veïns i veïnes de Mallorca, a totes les entitats, associacions, clubs esportius, etc., a reaccionar i fer front a les violències masclistes, a acompanyar les dones que pateixen violència i a aïllar els violents. Per això, Davant les violències Masclistes, #Reaccionem, i convidam tothom a reaccionar», ha apuntat la presidenta Cladera durant la lectura.

Amb la lectura d'aquest manifest, el Consell de Mallorca ha refermat el seu compromís a posar fi a totes les formes de discriminació contra totes les dones i nines, impulsar mesures del Pacte d'Estat contra les violències masclistes, a treballar amb els altres ajuntaments i institucions a la Comissió Sectorial per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes, a donar suport a les associacions de dones i al moviment feminista de l'illa i a construir una Mallorca Feminista i Lliure de Violències Masclistes.

Aquest manifest s'ha distribuït a tots els ajuntaments de Mallorca perquè el duguin a les respectives plenàries i es llenci un missatge unitari a tot Mallorca contra les violències masclistes i el compromís de les institucions illenques.

També avui hi ha penjada a la façana dels edificis del Consell (Palau Reial, Misericòrdia, Llar de Joventut i Infància, Institut Mallorquí d'Afers Socials i als espais de dones d'Inca, Manacor, Felanitx, sa Pobla i Palma) una banderola amb el lema «Davant les Violències Masclistes #Reaccionem». Una banderola que també s'ha repartit per tots els ajuntaments, nuclis de població o llogarets perquè Mallorca s'ompli del mateix missatge.

Durant l'acte també s'ha projectat un vídeo de l'acte central de la campanya del Consell de Mallorca per al 25N d'enguany, que ha consistit en una representació teatral a diversos trajectes de tren i metro, on dues actrius simulaven una conversa quotidiana entre amigues que es troben durant un trajecte, en què els espectadors eren advertits de situacions, actituds i reaccions que fan estar alerta de situacions de violències masclistes. En aquests enllaçs hi ha els videos: https://youtu.be/iLL7zpEQJPs, https://youtu.be/JRzcOA2jOMw.

D'altra banda, la seu del Consell també allotja aquests dies la instal·lació "Les Guerreres", un muntatge que forma part de l'exposició "MIRADES AMB EMPREMTA – Art Visual en Prevenció i Contra la Violència de Gènere" de l'artista Rosa Gallego i que ha organitzat l'Institut Balear de la Dona. 

La campanya es difon mitjançant les xarxes socials del Consell de Mallorca i dels ajuntaments amb el hashtag #Reaccionem.

A banda d'aquestes accions, el Consell també ha organitzat de manera coordinada amb els ajuntaments altres accions perquè tots els municipis que vulguin participin en la commemoració del 25N i tenguin a la seva disposició el material de la campanya, com el repartiment de les banderoles i material de difusió i tallers i conferències a través de l'Escola Genèrica del Consell de Mallorca fins al mes de desembre als diversos municipis. 

Informació relacionada

  • Manifest en motiu del 25 de novembre del 2019 “Per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes” Reaccionem!!

    Descarrega