Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Vés enrere Comunicat del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient sobre tractament de residus

Planta de TIRME.

1. Se segueix fent amb tota normalitat el tractament de totes les fraccions de residus de l'illa.
2. La recollida selectiva municipal s'està fent de manera habitual i totes les fraccions rebre'n el tractament convencional a les instal·lacions de la concessionària insular TIRME.
3. Les persones que han donat positiu en Covid-19 i que estan passant la quarantena a casa seva reben instruccions de llançar tots el seu fem a rebuig. Això no distorsiona la recollida habitual i aquesta fracció a la nostra illa sempre és incinerada, abans i després de la situació derivada de la Covid-19
4. El Consell de Mallorca ha traslladat tota la informació de com tractar els residus d'afectats per Covid-19 a la seva pàgina web des del principi d'aquesta conjuntura. Totes les notes informatives emeses per la institució han incidit en aquestes normes específiques ordenades des del govern de l'Estat.
5. Aquesta institució vol ressaltar la conscienciació de la ciutadania en la separació dels residus en una situació complexa com la que vivim. El Consell de Mallorca vol agrair a les ciutadanes i ciutadans el seu esforç a l'hora de continuar separant els seus residus amb responsabilitat i de la mateixa manera que s'està fent abans i durant l'estat d'alarma decretat en l'àmbit estatal. La davallada més gran en el percentatge de la fracció de rebuig respecte a la resta de fraccions, segons les darreres dades, evidencia l'interès de la població de Mallorca per seguir amb una conducta sostenible.
6. Volem agrair a tots els professionals que continuen en primera línia als seus treballs en aquesta crisi. Els treballadors i treballadores que fan feina a la recollida i al tractament de residus, i que no han aturat la seva activitat en cap moment, són decisius a l'hora de sortir d'aquesta situació en les millors condicions possibles.