Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca visita Manacor per conèixer de primera mà les necessitats del municipi

El president del Consell de Mallorca visita Manacor per conèixer de primera mà les necessitats del municipi

(03/10/2023)

La institució insular va liquidar el passat mes de setembre els 168.315,03 € que devia a l’Ajuntament de Manacor, un deute heretat de l’anterior legislatura

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat el municipi de Manacor, en el marc de la ronda de contactes amb els 53 pobles de l'illa de Mallorca. El president Galmés s'ha reunit, en primer lloc, amb el batle manacorí, Miquel Oliver, en la que ha estat la primera presa de contacte entre el president insular i el batle de Manacor, poble clau en la comarca del Llevant. Aquesta trobada s'ha emmarcat en un clima de cordialitat i màxima col·laboració entre institucions.

A continuació, a la cimera s'hi ha afegit la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, així com alguns membres de la corporació municipal. A la reunió s’han abordat aquelles qüestions relacionades amb Manacor, i de les quals el Consell de Mallorca hi té competències. Per exemple, la institució insular s’ha compromès a posar en marxa cursos de formació específica per funcionaris, per tal de millorar l’atenció amb la ciutadania.

L'Ajuntament de Manacor és un dels consistoris que s'han beneficiat de la decisió de l'actual equip de govern del Consell, de liquidar el deute pendent amb les corporacions locals, deute heretat de l'anterior legislatura. En total, el Consell tenia un deute de 13 milions d'euros corresponents als programes d'inversions de competència municipal i al PAESC (Pla d'Acció d'Energia Sostenible i el Clima). Pel que fa al municipi de Manacor, el Consell va abonar a l'ajuntament un total de 168.315,03 € dels quals, 122.985,03 € pertanyien als programes d'inversions locals i 45.330 € al PAESC.

El president Galmés també ha emplaçat el batle de Manacor a participar de la pròxima assemblea de batles de Mallorca que celebrarà, el 13 de novembre a l’Auditori d’Alcúdia, la primera reunió ordinària del 2023.

Per altra banda, Galmés ha aprofitat la visita a Manacor per visitar les obres del nou parc de Bombers de Mallorca al municipi, que té previst estar finalitzat el mes de març del 2024.