Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca visita la fàbrica Gordiola amb motiu del reconeixement de la UNESCO

El president del Consell de Mallorca visita la fàbrica Gordiola amb motiu del reconeixement de la UNESCO

(11/12/2023)

Llorenç Galmés i Antònia Roca, vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, han donat l’enhorabona a l’empresa mallorquina que, durant segles, ha preservat la tècnica tradicional de vidre bufat, ara declarada patrimoni de la humanitat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat de la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i el director insular d’Artesania, Pere Ferrer, han visitat aquest dilluns la fàbrica de Gordiola, a Algaida, per donar l’enhorabona en primera persona a l’empresa mallorquina que aplica una tècnica tradicional de vidre bufat que la UNESCO ha declarat recentment patrimoni de la humanitat.

Els representants del Consell de Mallorca han estat rebuts pels propietaris de l’empresa Gordiola, Daniel Aldeguer Palou i Marisa Aldeguer Palou, així com pel director, César Pacheco. Durant la visita han pogut veure la tècnica de tractament de vidre que es manté únicament a Vidres Gordiola i a la Real Fábrica de Cristales de la Granja, a Segòvia. 

La història de l’art del vidre del nostre país està lligada a la família Gordiola. Els seus primers forns varen començar a funcionar l’any 1719. En aquest sentit, el president Galmés ha destacat que «al llarg de tres segles i vuit generacions, els mestres vidriers de Gordiola, ubicats al cor de Mallorca, han preservat una tècnica ara reconeguda mundialment, motiu que ens umpl d’orgull». Galmés ha afegit que «des del Consell de Mallorca, els volem donar l’enhorabona per la seva feina i trajectòria que ha travessat fronteres i que du el nom de Mallorca arreu del món». Així mateix, el president de la institució insular ha desatacat «la importància de donar a conèixer la tècnica tradicional de vidre bufat tant als residents com als que ens visiten i, per aquest motiu, el Consell de Mallorca impulsarà campanyes de reconeixement i promoció d’aquest producte, en què cada peça és única».

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha assegurat que «el sector de l’artesania necessita suport de les institucions i que el Consell de Mallorca farà feina per difondre la labor dels mestres vidries, per garantir un relleu generacional».

Vídeos

Gordiola