Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca potenciarà el món del trot amb un pressupost que creix un 18 %

El Consell de Mallorca potenciarà el món del trot amb un pressupost que creix un 18 %

(28/11/2023)

Està previst millorar les instal·lacions dels hipòdroms de Son Pardo i Manacor i incrementar els premis de les carreres

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, organisme dependent del Consell de Mallorca, disposarà el 2024 d’un pressupost de 4.025.900 euros, un 18,3 % més que en l’exercici actual, amb l’objectiu de millorar les instal·lacions dels hipòdroms de Palma i Manacor, així com incrementar el nombre de carreres i els premis que es concedeixen als participants. 

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha afirmat que «en aquest mandat es recuperarà l’esplendor del trot que s’havia perdut en els darrers anys». Galmés ha destacat que «és un esport arrelat a la nostra terra que necessita modernitzar les instal·lacions i potenciar el món social del trot entre els més joves».

Destaca l’augment de la subvenció a la Federació Balear de Trot, a la qual es destinarà una ajuda econòmica d’1.150.000 euros. Això suposa 200.000 euros més que el 2023 (21%), la qual cosa representa el compromís ferm de la institució insular per dur a terme activitats amb vista a potenciar el món del trot a Mallorca, una disciplina amb gran arrelament a l’illa, que a més representa un reclam turístic i una repercussió en l’economia.

També s’incrementa la subvenció de la Federació Hípica de les Illes Balears, que passa de 48.000 a 51.000 euros per al 2024, un 6,2 % més que el 2023.
Aquestes subvencions permetran reforçar les activitats relacionades amb aquest esport. Així, el 2024 s’augmentarà el nombre de carreres de cavalls, tant a Palma com a Manacor els dissabtes i diumenges, i s’incrementaran els premis d’aquestes competicions.

Inversions a Son Pardo i Manacor

El capítol d’inversions és el que registra l’augment més rellevant de la partida. Es preveuen diverses actuacions de condicionament i obres de millora als centres hípics de Palma i Manacor, que compten amb una partida de 472.000 euros, en contraposició als 120.000 del present exercici, xifra que representa un increment del 295 %.

En concret, a l’hipòdrom de Manacor destaquen les obres de fonamentació de les quadres i la construcció d’un parc infantil a les instal·lacions, tot per un import de 250.000 euros. Quant a obres de reposició, es repararan de fissures i es pintarà tot l’hipòdrom de Palma i es condicionaran els voltants del bar del centre hípic de Manacor.

En conjunt, el Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports tindrà un pressupost de 36 milions d’euros, la qual cosa suposa el 6 % del pressupost total del Consell de Mallorca.