Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca i la Mancomunitat del Pla presenten el Pla Estratègic de Turisme del Pla

El Consell de Mallorca i la Mancomunitat del Pla presenten el Pla Estratègic de Turisme del Pla

(28/11/2023)

El Consell de Mallorca i la Mancomunitat del Pla han presentat aquest dimarts el Pla Estratègic de Turisme del Pla, que engloba a 14 municipis de l'illa, un 22% del territori, i que té com a objectiu principal fomentar una gestió sostenible i analitzar els recursos dels quals es pot disposar per a usar-los turísticament de forma ordenada.
El director insular per a la Governança i Sostenibilitat, Pedro Mas, ha participat en la presentació al costat de Joana Maria Pascual, presidenta de la Mancomunitat del Pla i Jorge Vallina de l'empresa Global, Consultoria i Turisme. En aquesta línia, Mes ha mostrat el suport total del Consell de Mallorca a aquesta iniciativa i ha recordat que “el turisme és el principal motor econòmic de Mallorca i el nostre objectiu és millorar la convivència de l'illa dins d'un marc de desenvolupament sostenible de l'activitat turística”.
“El nostre objectiu és posar en valor tot el que es fa des dels municipis”, ha afegit Mas abans de recordar que els fons europeus –amb els quals se sufraga aquest projecte- “representen una oportunitat històrica per a Mallorca, perquè ens permetran definir i millorar un model econòmic que continuarà tenint com a objectiu millorar la convivència entre tots els que habitem Mallorca”.
En paraules del director insular, “gràcies a aquesta mena d'actuacions, i entre tots, convertirem el Pla de Mallorca en un destí sostenible en què el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local, en definitiva, la convivència”.
Joana Maria Pascual ha destacat la importància del pla, “que s'ha pogut fer gràcies a una ajuda del Consell de Mallorca” i s'ha marcat com a objectiu “establir estratègies conjuntes per a impulsar un turisme responsable” en els 14 municipis que conformen el Pla. “Hem d'aconseguir entre tots fer de Mallorca un destí que preservi valors i la cultura que fan de l'illa un destí especial”, ha abundat.