Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Comencen els exàmens del procés d’estabilització del Consell de Mallorca, l’IMAS i 29 entitats locals

Comencen els exàmens del procés d’estabilització del Consell de Mallorca, l’IMAS i 29 entitats locals

(02/12/2023)

646 persones han estat convocades aquest dissabte per a 14 places per als grups A1 i A2 d’administració general de les proves selectives del procés excepcional d’estabilització que han començat a la Universitat de les Illes Balears 

La consellera d’Hisenda i Funció Pública, Pila Bonet, acompanyada de la directora insular de Funció Pública, Carmen Moreno, ha assistit aquest dissabte a l’inici de les proves selectives del procés excepcional d’estabilització per concurs oposició de personal funcionari de les subescales d’administració general del Consell de Mallorca, de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i de les 29 entitats locals de l’illa que s’han adherit al procés. Els exàmens s’han realitzat a la seu de la Universitat de les Illes Balears a Palma i han començat a les 10 del matí després que tingués lloc el sorteig de les preguntes. Unes proves que han transcorregut amb normalitat i sense incidents, segons ha informat la consellera d’Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet.

Només aquest dissabte estaven convocades 646 persones per a 14 places per a les categories de tècnic d’administració general (subgrup A1) i tècnic mitjà (subgrup A2) d’administració general. D’aquestes, finalment han assistit als exàmens uns 200 aspirants. 

Per al Consell de Mallorca hi ha tres places i 332 persones convocades. Per l’IMAS una plaça i 66 persones convocades. Pel que fa a les entitats locals, Algaida té dues places i 65 aspirants, Lloseta té una plaça de torn lliure i una de torn de reserva per discapacitat i 63 persones convocades i tres pel torn reservat. Manacor disposa de tres places i 65 candidats, Andratx té una plaça de torn lliure i una reservada per discapacitat i 36 persones convocades i, en darrer lloc, Porreres té una plaça i 12 aspirants.  

El d’avui és el primer dels tres dies de proves que es realitzen en el procés d’estabilització. Els exàmens es fan per subgrups de titulació el mateix dia i a la mateixa hora, d’acord amb el següent calendari:
·         2 de desembre: grups A1 i A2.
·         16 de desembre: grups C1 i AP.
·         13 de gener: grup C2.

El procés d’estabilització extraordinari preveu la regularització de 1.309 places en  total que es distribueixen de la següent manera: 821 places a l’IMAS, 462 al Consell de Mallorca i 26 a l’Agència de Defensa del Territori. Pel que fa a les entitats locals, en total es convoquen 839 places de personal funcionari i laboral. La institució insular, a través de l’EMAP, assumeix la gestió d’aquestes convocatòries mitjançant convenis de col·laboració. 

La consellera de Funció Pública ha destacat que “l’objectiu del procés d’estabilització és reduir la temporalitat a les administracions ”i ha assenyalat que “la taxa d’interinitat és de prop del 80% al Consell de Mallorca”. La normativa estatal estableix que després del procés extraordinari la taxa de temporalitat ha de ser del 8% del total de la plantilla. 

La consellera Pilar Bonet ha agraït a l’Escola Balear d’Administració Pública i a l’Escola Mallorquina d’Administració Pública “la feina que han fet per preparar la infraestructura, els exàmens i la logística per organitzar les tres convocatòries de les proves del procés d’estabilització”.