Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Oficina de Responsabilitat Social

L’Oficina de Responsabilitat Social  es dedica a planificar i a coordinar actuacions transversals encaminades a aconseguir els objectius marcats per l’estratègia Europa 2020.

L’objectiu és esmenar els defectes del model de creixement actual i crear les condicions per a un creixement més intel·ligent, sostenible i integrador.  En concret, incideix en els àmbits següents:

-    Ocupació de qualitat
-    I+D
-    Canvi climàtic i energia
-    Educació
-    Pobresa i exclusió social

La finalitat és incorporar de manera sistemàtica en el Consell de Mallorca i en els seus ens dependents criteris de responsabilitat social, ètica, ambiental i de proximitat en els processos de contractació i, en general, en les relacions econòmiques amb tercers, creant una mínima tècnica especialitzada que, amb caràcter transversal i permanent, incideixi en la planificació, execució i avaluació de les polítiques de responsabilitat social de la Institució, a partir dels processos econòmics vinculats a la contractació.

Les actuacions per tal d’aconseguir-ho són:

1. Implantació de la contractació socialment responsable.

Fer servir els contractes com a instruments eficaços de promoció d’ocupació de qualitat, treball digne, inclusió social, accessibilitat, comerç ètic i igualtat de dones i homes.

2. Impuls a la responsabilitat social corporativa i a l’economia social i solidària.

Canalitzar i divulgar la RSC d’empreses i/o persones compromeses amb el desenvolupament sostenible des de la dimensió social, econòmica i mediambiental.

Identificar projectes i respostes davant els reptes socials d’empreses i/o persones capaces de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de repercutir els beneficis en la millora col·lectiva.

Aprofitar el potencial de les empreses d’economia social i solidària per aconseguir els objectius principals de l’Estratègia Europa 2020.

3. Creació d’una unitat estadística.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca fruit de la seva activitat en el marc de les seves competències.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca.

Facilitar un accés fàcil i transparent a la informació estadística sobre els serveis i l’activitat del Consell que garanteixi que la informació que arriba a la ciutadania s’ajusta a criteris d’objectivitat i de solvència i els faciliti l’anàlisi de la realitat o la presa de decisions.

L’acte de lliurament dels primers Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018 se celebrarà l’11 de desembre, al Teatre Principal

L’acte de lliurament dels primers Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018 se celebrarà l’11 de desembre, al Teatre Principal

(02/11/2018)

El Consell de Mallorca, a través de l’Oficina de Responsabilitat Social de la institució, convoca aquests guardons, amb l’objectiu de reconèixer una pràctica socialment responsable, que es desenvolupi en aquest moment i que pugui servir d’exemple, és a dir, de referent i d’inspiració per a l’empresariat.

L’acte d’entrega dels primers Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018 se celebrarà el pròxim 11 de desembre, a partir de les 19 hores, al Teatre Principal de Palma.

El Consell de Mallorca, a través de l’Oficina de Responsabilitat Social de la institució, convoca aquests guardons, amb l’objectiu de reconèixer una pràctica socialment responsable, que es desenvolupi en aquest moment i que pugui servir d’exemple, és a dir, de referent i d’inspiració per a l’empresariat.

La gala estarà formada en dues parts; la primera, consistirà en el lliurament dels guardons i en la projecció de petites peces audiovisuals dels premiats i, en la segona, l’actriu, cantant, conferenciant i guanyadora de la segona edició del programa Tú si que vales, Miriam Fernández, impartirà una xerrada sobre autosuperació. Les persones interessades, en assistir a la gala del pròxim dia 11, es podran descarregar les invitacions del web del Teatre Principal.

Categories
Els guardons disposen de cinc categories:
1.    Premi a la Pràctica Exemplar (PE) d’un projecte emprenedor. La persona no ha d’haver constituït l’empresa o ha de fer 6 mesos, com a màxim, que ha estat creada des de la publicació d’aquesta convocatòria. Dotació econòmica del premi: 9.000 euros.
2.    Premi a la PE d’un treballador autònom o d’una treballadora autònoma. Dotació econòmica: 9.000 euros.
3.    Premi a la PE d’una microempresa (menys de 10 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
4.    Premi a la PE d’una empresa petita (menys de 50 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
5.    Premi a la PE d’una empresa mitjana (menys de 250 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.

Juntament amb els premis, es proposaran tres reconeixements, un dels quals ha de ser el reconeixement d’una PE d’una entitat del sector públic; el reconeixement d’una PE d’una empresa gran (250 treballadors o més) i, a proposta del jurat, el reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona.

Pel que fa al jurat, que concedirà tant els guardons com els reconeixements, estarà compost per membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social. El jurat ha estat escollit, de manera consensuada, amb  totes les entitats col·laboradores.

Col·laboració
Els guardons compten amb la col·laboració del Cercle d’Economia de Mallorca; Eticentre; la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca; la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears; la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca; la Universitat de les Illes Balears; UGT Balears i CCOO de les Illes Balears.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats