Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Oficina de Responsabilitat Social

L’Oficina de Responsabilitat Social  es dedica a planificar i a coordinar actuacions transversals encaminades a aconseguir els objectius marcats per l’estratègia Europa 2020.

L’objectiu és esmenar els defectes del model de creixement actual i crear les condicions per a un creixement més intel·ligent, sostenible i integrador.  En concret, incideix en els àmbits següents:

-    Ocupació de qualitat
-    I+D
-    Canvi climàtic i energia
-    Educació
-    Pobresa i exclusió social

La finalitat és incorporar de manera sistemàtica en el Consell de Mallorca i en els seus ens dependents criteris de responsabilitat social, ètica, ambiental i de proximitat en els processos de contractació i, en general, en les relacions econòmiques amb tercers, creant una mínima tècnica especialitzada que, amb caràcter transversal i permanent, incideixi en la planificació, execució i avaluació de les polítiques de responsabilitat social de la Institució, a partir dels processos econòmics vinculats a la contractació.

Les actuacions per tal d’aconseguir-ho són:

1. Implantació de la contractació socialment responsable.

Fer servir els contractes com a instruments eficaços de promoció d’ocupació de qualitat, treball digne, inclusió social, accessibilitat, comerç ètic i igualtat de dones i homes.

2. Impuls a la responsabilitat social corporativa i a l’economia social i solidària.

Canalitzar i divulgar la RSC d’empreses i/o persones compromeses amb el desenvolupament sostenible des de la dimensió social, econòmica i mediambiental.

Identificar projectes i respostes davant els reptes socials d’empreses i/o persones capaces de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de repercutir els beneficis en la millora col·lectiva.

Aprofitar el potencial de les empreses d’economia social i solidària per aconseguir els objectius principals de l’Estratègia Europa 2020.

3. Creació d’una unitat estadística.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca fruit de la seva activitat en el marc de les seves competències.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca.

Facilitar un accés fàcil i transparent a la informació estadística sobre els serveis i l’activitat del Consell que garanteixi que la informació que arriba a la ciutadania s’ajusta a criteris d’objectivitat i de solvència i els faciliti l’anàlisi de la realitat o la presa de decisions.

El Consell signa el protocol de col·laboració amb diverses entitats per a la concessió dels II Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2019

El Consell signa el protocol de col·laboració amb diverses entitats per a la concessió dels II Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2019

(11/03/2019)

Els Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca volen reconèixer una pràctica socialment responsable que es desenvolupi en aquest moment i que pugui servir d’exemple, és a dir, de referent i d’inspiració per a l’empresariat.

El conseller executiu d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha signat aquest dilluns el protocol de col·laboració per concedir els II Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca 2019 entre la institució insular i el Cercle d’Economia de Mallorca, l’Eticentre, la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), la Universitat de les Illes Balears, UGT Balears i Comissions Obreres de les Illes Balears.

D’aquesta manera, s’inicia el procés de tramitació dels II Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social, mitjançant l’Oficina de Responsabilitat Social de la institució, encarregada de la convocatòria dels guardons. Es tracta d’uns premis que volen reconèixer una pràctica socialment responsable, que es desenvolupi en aquest moment i que pugui servir d’exemple, és a dir, de referent i d’inspiració per a l’empresariat. 

D’una banda, el conseller Bonet s’ha mostrat convençut que «aquests guardons donaran visibilitat a les organitzacions amb o sense ànim de lucre i de projectes emprenedors de Mallorca que són responsables socialment i en ressaltaran el valor de la feina». Bonet ha afegit que «és d’agrair que entitats i institucions tan importants com les signants del protocol col·laborin amb aquest tipus de guardons i iniciatives».

D’una altra banda, la directora insular d’Hisenda, Pressuposts i Projectes, i responsable alhora de l’Oficina de Responsabilitat Social, Cristina Ballester, destaca que totes les institucions que han signat aquest nou protocol «estan interessades a fomentar la incorporació de polítiques de responsabilitat social en les organitzacions amb o sense ànim de lucre i de projectes emprenedors que conformen el teixit empresarial de Mallorca i, per aquest motiu, és voluntat d’aquestes institucions participar dins del marc de les respectives competències, en uns premis que reconeguin les millors pràctiques en aquesta matèria». 

Els signants

La signatura ha tengut lloc a la sala de juntes del Consell de Mallorca, a la seu de Palau Reial. El protocol, a més del conseller d’Economia i Hisenda, l’han signat la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el president del Cercle d’Economia, José Maria Vicens; el president d’Eticentre, Miquel Àngel Benito; el president de PIMEM, Jordi Mora; el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant; el secretari general de Comissions Obreres,  José Luis García, i el secretari general d’UGT, Alejandro Texías.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats