Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Oficina de Responsabilitat Social

L’Oficina de Responsabilitat Social  es dedica a planificar i a coordinar actuacions transversals encaminades a aconseguir els objectius marcats per l’estratègia Europa 2020.

L’objectiu és esmenar els defectes del model de creixement actual i crear les condicions per a un creixement més intel·ligent, sostenible i integrador.  En concret, incideix en els àmbits següents:

-    Ocupació de qualitat
-    I+D
-    Canvi climàtic i energia
-    Educació
-    Pobresa i exclusió social

La finalitat és incorporar de manera sistemàtica en el Consell de Mallorca i en els seus ens dependents criteris de responsabilitat social, ètica, ambiental i de proximitat en els processos de contractació i, en general, en les relacions econòmiques amb tercers, creant una mínima tècnica especialitzada que, amb caràcter transversal i permanent, incideixi en la planificació, execució i avaluació de les polítiques de responsabilitat social de la Institució, a partir dels processos econòmics vinculats a la contractació.

Les actuacions per tal d’aconseguir-ho són:

1. Implantació de la contractació socialment responsable.

Fer servir els contractes com a instruments eficaços de promoció d’ocupació de qualitat, treball digne, inclusió social, accessibilitat, comerç ètic i igualtat de dones i homes.

2. Impuls a la responsabilitat social corporativa i a l’economia social i solidària.

Canalitzar i divulgar la RSC d’empreses i/o persones compromeses amb el desenvolupament sostenible des de la dimensió social, econòmica i mediambiental.

Identificar projectes i respostes davant els reptes socials d’empreses i/o persones capaces de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de repercutir els beneficis en la millora col·lectiva.

Aprofitar el potencial de les empreses d’economia social i solidària per aconseguir els objectius principals de l’Estratègia Europa 2020.

3. Creació d’una unitat estadística.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca fruit de la seva activitat en el marc de les seves competències.

Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca.

Facilitar un accés fàcil i transparent a la informació estadística sobre els serveis i l’activitat del Consell que garanteixi que la informació que arriba a la ciutadania s’ajusta a criteris d’objectivitat i de solvència i els faciliti l’anàlisi de la realitat o la presa de decisions.

El Consell reconeix la trajectòria d’Antoni Pons per vint-i-tres anys al capdavant de la Fundació Deixalles

El Consell reconeix la trajectòria d’Antoni Pons per vint-i-tres anys al capdavant de la Fundació Deixalles

(13/11/2018)

El jurat dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018 valora la tasca d’un dels referents de l’economia social a Mallorca.

La primera edició dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social 2018, que organitza el Consell de Mallorca a través de l’Oficina de Responsabilitat Social, ja té un nom propi: el d’Antoni Pons. El jurat ha volgut destacar així el mèrit professional d’aquest emprenedor i distingir-lo amb el reconeixement especial a la trajectòria exemplar d’aquesta edició.

Antoni Pons Cañellas (Lloseta, 1944) ha estat promotor i coordinador durant vint-i-tres anys de la Fundació Deixalles, dedicada a la inserció sociolaboral a través de les activitats ambientals. També ha estat promotor de REAS Balears (Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears), la qual ha presidit fins al 2004. També en destaca la tasca en l’àmbit de les finances ètiques, amb la participació en la creació del Projecte d’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença, així com de l’Eticentre, el Centre per a la Gestió Ètica de l’Empresa.

El jurat, format per membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social, ha valorat de Pons la tasca feta com un dels referents de l’economia social a Mallorca.

Aquesta distinció ha estat comunicada al premiat aquest dilluns en una audiència a la seu de la institució, encapçalada pel president del Consell, Miquel Ensenyat, acompanyat del conseller del Departament d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet; la directora insular d’Hisenda, Pressupostos i Projectes, Cristina Ballester, i del president del jurat dels Premis, Antoni Amengual.
Aquest reconeixement i la resta de guardons, que tenen per objecte reconèixer pràctiques socialment responsables, es lliuraran a l’acte oficial que tindrà lloc el proper 11 de desembre a les 19 hores al Teatre Principal de Palma.

Categories
Els guardons es distribueixen en cinc categories:
1.    Premi a la Pràctica Exemplar (PE) d’un projecte emprenedor. La persona no ha d’haver constituït l’empresa o ha de fer sis mesos, com a màxim, que s’ha creat des de la publicació d’aquesta convocatòria. Dotació econòmica del premi: 9.000 euros.
2.    Premi a la PE d’un treballador autònom o d’una treballadora autònoma. Dotació econòmica: 9.000 euros.
3.    Premi a la PE d’una microempresa (menys de deu treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
4.    Premi a la PE d’una empresa petita (menys de cinquanta treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.
5.    Premi a la PE d’una empresa mitjana (menys de dos-cents cinquanta treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros.

Juntament amb els premis, es proposen tres reconeixements, un dels quals ha de ser el reconeixement d’una PE d’una entitat del sector públic; el reconeixement d’una PE d’una empresa gran (dos-cents cinquanta treballadors o més) i, a proposta del jurat, el reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona.

Pel que fa al jurat, que concedeix tant els guardons com els reconeixements, el formen membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social. El jurat ha estat escollit, de manera consensuada, amb totes les entitats col·laboradores.

Col·laboració
En els guardons hi han col·laborat el Cercle d’Economia de Mallorca, l’Eticentre, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, la UGT Balears i CCOO de les Illes Balears.

 

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats