Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Molins de vent, esglésies, canteranos, poblats prehistòrics, cabanes de roter, fòssils d’animals extints, torres de defensa, tafones, viles romanes, tèxtils, coves, sínies, cants litúrgics, llogarets, protocols notarials, quadres, jardins... tot això (i molt més!) fa part del patrimoni històric de Mallorca.

Al Consell de Mallorca es protegeixen escars, es tramiten els permisos per dur a terme les excavacions arqueològiques, es cataloguen antics casals urbans, es restauren molins d’aigua...

Amb tot això intentem preservar les restes que ens deixaren els navegants que arribaren a l’illa a l’antiguitat, els edificis que donen caràcter als centres històrics dels nostres pobles i ciutats, els enginys que permetien moldre el blat conreat als camps del Pla o els documents que testimonien les relacions comercials dels mallorquins durant l’edat mitjana.

Entre tot el patrimoni, tenim especial cura d’aquells elements que són únics, rellevants, singulars, excepcionals i els declarem Béns catalogats o Béns d’Interès Cultural.  Per poder fer-ho bé  necessitem inventariar, classificar, aprendre, compartir... Per poder protegir ens cal assessorar, supervisar, informar, intervenir, acompanyar, explicar, i en algunes ocasions, sancionar.

L’objectiu: que les generacions futures coneguin i gaudeixin del llegat d’aquells qui ens precediren. Un llegat que ho condiciona pràcticament tot, des del paisatge insular fins la manera de mostrar-nos al món.

El Consell referma el seu compromís amb el projecte des Sindicat de Felanitx

El Consell referma el seu compromís amb el projecte des Sindicat de Felanitx

(30/08/2019)

La presidenta Catalina Cladera ha rebut avui en audiència el batle Jaume Montserrat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha reiterat avui el compromís de la institució insular amb el projecte que ha de convertir l’edifici des Sindicat de Felanitx en un centre de referència cultural. Ho ha fet durant l’audiència mantinguda el dematí amb el batle de Felanitx, Jaume Montserrat, i els tinents de batle Xisco Duarte i Miquel Lluís Mestre. «Ho duim als Acords de Raixa i avui reafirmam el nostre compromís amb aquest projecte ambiciós per convertir Es Sindicat en un centre internacional de referencia d’arts plàstiques, per Felanitx, per Mallorca i amb projecció internacional», ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. 

«La propera passa és protegir l’entorn des Sindicat, i per això es faran obres per tancar el recinte i cobrir l’edifici, per tal d’aturar el seu procés de deteriorament», ha avançat la Presidenta. Aquestes primeres obres d’adequació les durà a terme el Consell de Mallorca amb pressupost procedent de les inversions estatutàries destinades a la compra i rehabilitació de Es Sindicat, que ascendeix a 4’4 milions d’euros, 1’9 dels quals s’han destinat a l’adquisició d’aquesta l’antiga cooperativa vitivinícola del municipi.

Una altra passa serà el canvi d’usos que ha de liderar l’ajuntament de Felanitx perquè el centre es pugui destinar a activitats culturals i, paral•lelament, treballar de manera conjunta amb les institucions autonòmica i municipal per dur endavant un projecte cultural de referència. 

«El Consell ja té el full de ruta de Felanitx per als propers quatre anys. Són els eixos de feina que els tres partits que integram l’equip de govern municipal tenim clar que volem impulsar», ha exposat el batle de Felanitx. 

En aquesta primera reunió institucional amb la presidenta del Consell, l’Ajuntament també ha posat damunt la taula altres qüestions, com la necessitat instal•lacions esportives, culturals, infraestructures viàries o socials, amb les quals el Consell s’ha oferit a treballar de manera coordinada.
 

Tràmits i procediments relacionats