Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Molins de vent, esglésies, canteranos, poblats prehistòrics, cabanes de roter, fòssils d’animals extints, torres de defensa, tafones, viles romanes, tèxtils, coves, sínies, cants litúrgics, llogarets, protocols notarials, quadres, jardins... tot això (i molt més!) fa part del patrimoni històric de Mallorca.

Al Consell de Mallorca es protegeixen escars, es tramiten els permisos per dur a terme les excavacions arqueològiques, es cataloguen antics casals urbans, es restauren molins d’aigua...

Amb tot això intentem preservar les restes que ens deixaren els navegants que arribaren a l’illa a l’antiguitat, els edificis que donen caràcter als centres històrics dels nostres pobles i ciutats, els enginys que permetien moldre el blat conreat als camps del Pla o els documents que testimonien les relacions comercials dels mallorquins durant l’edat mitjana.

Entre tot el patrimoni, tenim especial cura d’aquells elements que són únics, rellevants, singulars, excepcionals i els declarem Béns catalogats o Béns d’Interès Cultural.  Per poder fer-ho bé  necessitem inventariar, classificar, aprendre, compartir... Per poder protegir ens cal assessorar, supervisar, informar, intervenir, acompanyar, explicar, i en algunes ocasions, sancionar.

L’objectiu: que les generacions futures coneguin i gaudeixin del llegat d’aquells qui ens precediren. Un llegat que ho condiciona pràcticament tot, des del paisatge insular fins la manera de mostrar-nos al món.

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic de Mallorca

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic de Mallorca

(08/02/2020)

La comissió mixta entre el Bisbat i la institució ha aprovat el pressupost d‘enguany i fet seguiment dels projectes ja en marxa

La Comissió Mixta de Patrimoni del Bisbat i el Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta Catalina Cladera i el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha aprovat avui les actuacions que es duran a terme durant l’any 2020. En total, enguany es destinaran 740.000 euros a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca, que seran aportats per la direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Així, enguany s’intervendrà al retaule Major del Convent de Sant Francesc de Campos, a l’Oratori de sant Miquel de Campanet, a la imatge escultòrica del Profeta Rei David de la Parròquia de sant Nicolau, a la talla de la Mare de Déu del Museu de la Parròquia de sant Andreu de Santanyí i al cadirat gòtic de la Parròquia Nostra Senyora de la Consolació de Porreres.

D’altra banda, també s’ha acordat estudiar possibles intervencions a Pollença, Llucmajor, Felanitx i Manacor.

Així mateix, durant la convocatòria d’avui, també s’ha donat compte de les intervencions en orgues històrics i s’ha aprovat la tercera fase d’intervenció al de Manacor, la conservació de l’orgue de Sóller, la restauració integral del de Petra i la conservació i canvi de teclats de l’orgue de Santanyí, un dels més importants de Mallorca, perquè torni a lluir en el seu estat original. Es tracta d’intervencions destinades a conservar els orgues de Mallorca com a elements patrimonials, emmarcades en un projecte finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

La comissió mixta d’avui ha estat la primera d’aquest mandat, la integren, a més de la presidenta del Consell i del Bisbe de Mallorca com a copresidents, per la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i altres representants del Bisbat de Mallorca.

Tràmits i procediments relacionats