Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

Vuit ajuntaments de Mallorca ja ofereixen en obert totes les dades urbanístiques dels municipis gràcies a un visor desenvolupat pel Consell

Vuit ajuntaments de Mallorca ja ofereixen en obert totes les dades urbanístiques dels municipis gràcies a un visor desenvolupat pel Consell

(03/02/2023)

L'Ajuntament de Calvià és el darrer a incorporar aquesta eina informàtica desenvolupada pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

L’Ajuntament de Calvià ofereix des d’avui tota la informació urbanística del municipi gràcies a un visor web desenvolupat pel Consell de Mallorca i que permetrà al consistori oferir en obert i manera gratuïta tot un seguit de dades municipals. Aquesta eina permet visualitzar i utilitzar informació urbanística  a través d'un simple navegador d'Internet. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora ha anunciat que amb la incorporació de Calvià ja són 8 els municipis que s’han adherit a aquesta eina impulsada per la Direcció Insular de Suport i Gestió Municipal.

Segons Alzamora, la posada en marxa d'aquesta eina és una passa més en la política de transparència  i bona gestió que impulsa la institució insular. “Facilitam l’accès a la informació del planejament urbanístic vigent al terme municipal accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet, sense necessitat de realitzar una consulta als Serveis Tècnics municipals”.

El Visor Urbanístic de Calvià, ben igual que la resta del que ja funcionen, va adreçat a professionals del sector, com arquitectes o enginyers perquè disposin d’un accés immediat a la normativa urbanística municipal, en l’elaboració de projectes dins el terme municipal, però també a ciutadans que vulguin conèixer la situació urbanística de les seves propietats en un sol clic.

De moment, els ajuntaments d’Alaró, Algaida, Andratx, Binissalem, Calvià, Costix, Felanitx, Llubí i Muro fan servir aquesta eina. Els ciutadans poden fer les consultes a través del web https://idelma.cat/es/visors-urbanistics o des de les pàgines web dels ajuntaments adherits.