Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell acorda per unanimitat modificar el crèdit per dedicar part del Fons covid a ajudar els sectors econòmics més afectats per la pandèmia

El Consell acorda per unanimitat modificar el crèdit per dedicar part del Fons covid a ajudar els sectors econòmics més afectats per la pandèmia

(21/01/2021)

També ha aprovat amb total consens la modificació dels estatuts de la Fundació Mallorca Turisme per fer més àgil la gestió de les ajudes.

Tots els grups polítics del Consell de Mallorca han votat de forma favorable els dos punts del ple extraordinari que ha tengut lloc aquest dijous i que permetran gestionar de forma àgil i efectiva les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia. El primer punt proposava una modificació de crèdit finançada amb el crèdit disponible dins el pressupost d'enguany al programa Fons covid, per un import de 3.950.000 euros. El segon punt ha estat la modificació dels estatuts de la Fundació Mallorca Turisme perquè aquest organisme tengui més agilitat a l'hora de gestionar les ajudes.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha explicat que dels 3.950.000 euros provinents del Fons covid, es destinaran dos milions d'euros a una convocatòria d'ajudes destinades al sector comercial i una altra part es destina a una aportació addicional d'1.950.000 a la Fundació Mallorca Turisme (FMT) per a dur endavant diferents convocatòries en el marc del Pla d'ajudes per diferents sectors afectats per la covid-19 per la impossibilitat de mantenir l'activitat per comptes de les restriccions decretades per a la contenció de la pandèmia, amb el referent de la convocatòria que la FMT tramita des del mes de desembre pel sector de la restauració, dotada amb 5 milions d'euros, que ja ha arribat a prop de les 3.400 sol·licituds, amb dos milions d'euros en ajudes ja abonades, a raó de 1.500 euros per sol·licitant.

Colom, qui ha agraït el vot favorable de tots els partits del Consell, també ha destacat que aquest expedient de modificació de crèdits «no afecta a temes d'estabilitat pressupostària ni de la regla de despesa, ja que correspon a una redistribució del pressupost, sense increment del muntant total del mateix». El finançament correspon a baixes d'altres aplicacions pressupostàries de despesa, en aquest cas, del Fons covid.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, també ha volgut agrair la predisposició dels grups polítics que han votat favorablement de forma unànime a la modificació dels estatuts de la Fundació Mallorca Turisme. Serra ha assenyalat que la intenció és gestionar les ajudes «amb la màxima agilitat i ser capaços de donar cobertura a la nostra societat aquí i ara».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, abans de finalitzar el ple també ha volgut agrair el consens amb el qual s'han aprovat les dues propostes dels consellers d'Hisenda i de Turisme. «Seguim treballant i segueixo demanant l'acció conjunta de tots perquè la situació ho requereix», ha afirmat Cladera.