Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La xarxa de refugis del Consell valora de forma molt positiva el primer mes d’ocupació després de la reobertura

La xarxa de refugis del Consell valora de forma molt positiva el primer mes d’ocupació després de la reobertura

(29/09/2020)

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot, han visitat el refugi de Son Amer a Escorca i han aprofitat per fer balanç del primer mes de reobertura i conèixer de primera mà els projectes d’eficiència energètica.

Les dades d’ocupació el primer mes després de la reobertura se situen entorn a un 30 %. Durant el mes de setembre han pernoctat en els refugis que gestiona el Consell més de 500 persones i la previsió de reserves d’octubre a desembre es va animant, amb un total de 660 persones que han reservat.  

Aquestes dades són molt positives, si es té en compte que la temporada alta per als refugis va de març a juny. Setembre i octubre solien ser els mesos on els darrers estrangers marxaven de l’illa. Ara, però, la majoria de pernoctacions són de gent local i nacional. 

La presidenta, que ha visitat el refugi, juntament amb la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha destacat que «era important apostar per reobrir els refugis i seguir oferint una alternativa d’oci segura i la societat ha respost».

Per la seva part, Ribot ha volgut recordar «la intensa feina feta per la unitat de refugis durant els mesos d’estat d’alarma i de descans estival, per tal de millorar l’estat de les instal•lacions i fer les millores que estan pendents, a més de desenvolupar els plans d’eficiència energètica». «Estalviar més aigua, millorar la xarxa elèctrica i l’aïllament tèrmic dels refugis han estat unes de les prioritats del departament, ja que fer els edificis més sostenibles és imprescindible, les passes següents són el canvi dels electrodomèstics» i ha afegit que «seguirem treballant en aquesta direcció».

En aquest sentit, s’han instal•lat mecanismes d’estalvi d’aigua, s’ha modernitzat la xarxa elèctrica instal•lant elements de baix consum i s’han revisat els tancaments i les finestres per assegurar un bon aïllament tèrmic. A més, està en marxa la compra d’electrodomèstics més eficients i en un futur proper la renovació de calderes noves de biomassa i xemeneia nova per Son Amer, tot per fer de les instal•lacions no sols un lloc més acollidor, sinó, i sobretot, un lloc més sostenible.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i el coordinador de refugis, Toni Salom, també han estat presents en la visita. Sobre aquest tema, Aurora Ribot ha afirmat que «els senderistes que fan la Ruta de Pedra en Sec poden cobrir des de l’oest de l’illa, a Estellencs, fins al nord de l’illa, a Pollença, pernoctant a refugis del Consell.»

El Consell de Mallorca té a disposició dels senderistes una xarxa de refugis que es poden reservar en el web del Consell de Mallorca, on es troba tota la informació dels refugis i es poden reservar els refugis de gestió directa: refugi de Muleta (Port de Sóller), refugi de Son Amer (Escorca), refugi de Tossals Verds (Escorca) i el refugi de la Coma d’en Vidal (Estellencs).

La resta de refugis que formen part de la xarxa del Consell són de gestió indirecta i es requereix reserva prèvia: refugi de Son Tries (Esporles), refugi de Can Boi (Deià), refugi de l’Hostatgeria del Castell d’Alaró (Alaró) i refugi del Pont Romà (Pollença).

Durant la sortida, la presidenta i la vicepresidenta també han comprovat les millores fetes durant els mesos de tancament i d’estat d’alarma i el seguiment i compliment de les adaptacions del refugi al protocol de la covid-19.

Informació de tots els refugis: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/refugis.

Reserves dels refugis (gestió directa): https://seu.conselldemallorca.net/refugis/es/dispo/llistat/.