Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

Presentació del Premi Mallorca de Poesia 2018

Presentació del Premi Mallorca de Poesia 2018

(05/04/2019)

L’Espai Mallorca ha acollit la presentació del llibre de poesia Animals a la carretera de Francesc Company, premi Mallorca de Poesia 2018, l’acompanyaren el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre i el poeta i traductor, Marcel Riera.

El proxim dia 9 d’abril Animals a la carretera arribarà a Mallorca amb la presentació a la llibreria Llibres Ramon Llull, de Palma, a les 20 hores i dissabte 11 a Sa Pobla. Aquests actes inicien la gira promocional del poemari de Francesc Company.

Marcel Riera, poeta i traductor, ha estat l’encarregat de presentar l’obra de Company i el doctor Perfecto E. Cuadrado en farà la presentació a la llibreria Llibres Ramon Llull (carrer de l’Argenteria, 9, Palma).

L’autor ens parla de l’obra: "Es tracta d'un elogi al ressentiment, entès aquest com a forma de memòria. Ressentiment per totes les pèrdues i fracassos: les morts, les amistats, la família, la divinitat impossible, la ineficàcia de la literatura. Confessionalisme sense estalviar el mea culpa, naturalment. No hi ha cap veritat en els greuges, en les ferides, que vagi més enllà de la seva memòria. Es pot representar la situació, però no es pot entrar en raons. Cauries en el fang de les versions...

Però que ningú s'enganyi: aquest és un llibre de poemes figuratius que conten històries. Novel·les en forma de poema, que li diria Pla a Ferrater..."

Tràmits i procediments relacionats