Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

El Servei de Normalització Lingüística publica la guia 20C Criteris de redacció web

El Servei de Normalització Lingüística publica la guia 20C Criteris de redacció web

(28/03/2019)

La Direcció Insular de Política Lingüística treu en format digital una guia amb vint criteris per publicar al web institucional i que és accessible a tota la ciutadania.

20C Criteris de redacció web és una guia breu i senzilla amb vint indicacions clares per aconseguir que la qualitat final dels textos que es publiquen al web institucional sigui millor. Aquest document neix amb la intenció de ser una eina per crear continguts web amb estàndards de qualitat, independentment que el Servei de Normalització en faci la revisió. El document és accessible a tota la ciutadania al web del Consell de Mallorca <https://www.conselldemallorca.cat/>.

 

 

20C Criteris de redacció web té dos grans objectius:

 

El primer objectiu és sensibilitzar les persones que redacten continguts en format web sobre la importància que els textos estiguin ben escrits.

El segon objectiu és oferir de manera sintètica vint criteris per poder redactar textos amb qualitat.

El Servei de Normalització Lingüística ha cregut necessari preparar aquesta eina després d’analitzar errades i incoherències que es repeteixen en aquest tipus de publicacions a la xarxa. Ara, amb aquesta guia, les persones que redacten al web institucional, i la ciutadania en general, tenen a mà unes recomanacions essencials i breus a tenir en compte abans de publicar un text web.

Tràmits i procediments relacionats