Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

El Consell de Mallorca inicia el període per a la sol·licitud de les subvencions de llibres i fonogrames en català

El Consell de Mallorca inicia el període per a la sol·licitud de les subvencions de llibres i fonogrames en català

(20/03/2019)

La Direcció Insular de Política Lingüística com cada any ha publicat al BOIB la subvenció de minimis a llibres i fonogrames editats en català, i aposta pels formats digitals.

La Direcció Insular de Política Lingüística ja ha obert el termini per presentar sol·licituds a les subvencions de llibres i fonogrames en català, que romandrà obert fins al 12 d’abril de 2019. Les principals novetats respecte de 2018 consisteixen en la valoració per primera vegada dels suports digitals.

 

El Consell de Mallorca aposta enguany per la diversificació de les formes d’accés tant a la lectura com a la música en català, perquè sigui més present en plataformes digitals. Per això, enguany obtindran més puntuació els llibres i discs que a part del suport físic també tinguin un suport digital. L’objectiu d’aquests ajuts de minimis continua sent augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana, alhora que es dona suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en la llengua pròpia de Mallorca.

 

Poden optar a aquestes subvencions les obres editades entre el 2 de setembre de 2018 i l’1 de juny de 2019 que tinguin un tiratge mínim de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, en aquest darrer cas hauran de ser de títols publicats fa més de quinze anys. En el cas dels llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils.

 

Per a la concessió dels ajuts a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l’interès de l’obra, la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l’autor així com la de l’editorial o la discogràfica. Les bases completes de les subvencions es poden consultar en el BOIB de 16 de març de 2019.

Tràmits i procediments relacionats