Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

Convocatòria d’ajuts per a inversió per a premsa impresa o digital en llengua catalana 2019

Convocatòria d’ajuts per a inversió per a premsa impresa o digital en llengua catalana 2019

(09/05/2019)

Són objecte d’aquesta convocatòria d’ajuts l’equipament i el material periodístic, com ara ordinadors, càmeres de fotografia o vídeo, flaixos, tauletes digitals, targetes de memòria, impressores, mobiliari necessari per desenvolupar l’activitat.

 

La direcció insular de Política Lingüística posa a disposició la convocatòria d’ajuts per a inversió per a premsa impresa o digital en llengua catalana 2019 final el 24 de maig i  poden ser-ne beneficiàries les entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre de Mallorca, que editin premsa escrita o digital en llengua catalana.

  

Per consultau-ne les condicions podeu accedir al https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=37541.

Tràmits i procediments relacionats