Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu informació sobre els museus de Mallorca, les exposicions i tot tipus d’activitats que s’hi duen a terme durant tot l’any. També podeu realitzar consultes, descobrir el Museu Krekovic i el Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca i realitzar tràmits relacionats amb el patrimoni museístic.

Des d'aquesta secció es gestiona la tramitació del reconeixement dels museus i col·leccions museogràfiques i el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Mallorca. També s'impulsa la Xarxa de Museus de Mallorca i les activitats culturals relacionades amb el patrimoni museístic i es promou la formació dels professionals dels museus. Així mateix, fomenta l’actuació coordinada i la cooperació entre els museus i actualitza el mapa museístic insular.

El jaciment de Son Peretó estrena 13 panells informatius subvencionats per Patrimoni

El jaciment de Son Peretó estrena 13 panells informatius subvencionats per Patrimoni

(21/11/2019)

L'objectiu del Consell és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc

El jaciment arqueològic de Son Peretó a Manacor compta amb 13 nous panells informatius amb explicacions sobre les restes paleocristianes, així com del material que se n'ha extret i que forma part del fons del Museu d'història de Manacor. Aquests plafons s'ha pogut instal·lar gràcies a una subvenció d'11925,17 euros concedida per part del departament de Patrimoni del Consell a l'Ajuntament de Manacor.

Durant la presentació del projecte la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha agraït la feina feta tant per part del consistori com del Museu i ha reiterat el suport del Consell a projectes que tenguin com a objectiu fer "que de cada vegada els jaciments siguin més accessibles i estiguin ben conservats". A més, Coll ha destacat la importància de, "després de molts d'anys de donar suport les tasques d'excavació ara fer difusió de la feina feta i dels resultats obtinguts".

La directora del Museu de Manacor, Magdalena Salas, ha explicat que davant la impossibilitat de tenir una persona permanentment a Son Peretó per a poder fer visites guiades, han aprofitat la nova senyalització per a afegir codis QR que apunten a una aplicació en què hi ha textos explicatius, àudios i en llengua de signes. La informació està disponible en català, castellà i anglès.

D'altra banda, la regidora de Patrimoni Històric de Manacor, Núria Hinojosa, ha destacat que, amb la nova senyalització, els codis QR i el fet d'haver pujat la informació a l'aplicació sketchfab, situa el Museu de Manacor està a l'avantguarda en difusió de l'arqueologia. Actualment, el Museu de Manacor compta amb 19 models de peces del seu fons amb models 3D disponibles a l'aplicació i compten amb més de 6.000 visites.

El finançament del projecte de Son Peretó prové de la convocatòria de subvencions de 2019 per a la recuperació d'espais arqueològics i paleontològics i que va posar 217.722,98 € a disposició dels ajuntaments de Mallorca per aquest fi.

Podeu consultar alguns dels models al següent enllaç:

https://sketchfab.com/3d-models/crani-0cae230d68cf4912aa9c3d63c55a10e7

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats