Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu informació sobre els museus de Mallorca, les exposicions i tot tipus d’activitats que s’hi duen a terme durant tot l’any. També podeu realitzar consultes, descobrir el Museu Krekovic i el Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca i realitzar tràmits relacionats amb el patrimoni museístic.

Des d'aquesta secció es gestiona la tramitació del reconeixement dels museus i col·leccions museogràfiques i el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Mallorca. També s'impulsa la Xarxa de Museus de Mallorca i les activitats culturals relacionades amb el patrimoni museístic i es promou la formació dels professionals dels museus. Així mateix, fomenta l’actuació coordinada i la cooperació entre els museus i actualitza el mapa museístic insular.

Alumnat de l’IES Nou Llevant exposa la seva obra D(O)NA VIDA al Museu Krekovic

Alumnat de l’IES Nou Llevant exposa la seva obra D(O)NA VIDA al Museu Krekovic

(05/03/2020)

L’obra visibilitza les violències masclistes i ret homenatge a les dones que les pateixen

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han assistit avui a la inauguració de l'exposició D(O)NA VIDA, una instal·lació artística audiovisual feta per l'alumnat de l'IES Nou Llevant amb relació a les violències masclistes. Durant l'acte, han pogut conversar amb personal docent i alumnat del centre sobre l'experiència creativa i també sobre les emocions que desperta poder exposar la seva obra a un museu. La instal·lació es podrà visitar al Museu Krekovic fins al 20 de març.

Busquets ha destacat el fet que el Museu Krekovic col·labori amb els centres educatius del voltant, com una forma d'establir vincles entre el museu i el barri de Nou Llevant de Palma i també per obrir el museu a nous públics. Així mateix, la consellera ha agraït la feina feta a l'institut per la visibilització de les violències masclistes, com a una de les formes de lluitar per la seva erradicació.

La instal·lació artística D(O)NA VIDA consta de fotografies i un muntatge audiovisual que es projecta a la sala. Es va gestar amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones i s'inaugura al Museu Krekovic la setmana en què es commemora el 8M, Dia Internacional de les Dones. Aquesta exposició és fruit de la reflexió de l'alumnat sobre la necessitat de visibilitzar i retre homenatge a les dones que pateixen o han patit algun tipus de violència.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats