Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

«Mallorca té nom de dona»

Els carrers de Mallorca són plens de noms de grans homes, polítics, escriptors, guerrers, sants.... Sembla que només hi hagi homes que han fet grans coses. I no és cert, la realitat és plena de dones que han de ser models per a les dones de l’illa i és positiu que hi hagi referències femenines, tant per a nosaltres com per a les generacions futures. A l’imaginari col·lectiu hi han de figurar totes aquestes dones que han fet aportacions a la història de Mallorca i que han estat ocultes. Es tracta de donar a conèixer ciutadanes rellevants als seus veïns més propers.

Es diu que "Allò que no s'anomena, no existeix". Amb la iniciativa «Mallorca té nom de dona» es vol donar visibilitat a l’aportació, sovint menyspreada o oblidada, de les dones als diferents àmbits socials i culturals (ciències, arts, esports, etc.), sensibilitzant a la societat civil i les institucions.

Amb aquesta iniciativa es vol col·laborar amb tots els municipis de Mallorca, dissenyant accions anualment que van des d’assignar noms de dones a carrers, places, camins i altres espais públics, a elaborar materials divulgatius sobre dones referents lligades a la història i cultura local dels municipis. L’objectiu és que aquesta campanya «Mallorca té nom de dona» doni els seus fruits a tots els municipis de Mallorca, amb un sentit global que abasti tot el territori de l’illa.

Figures destacades