Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Mesures desescalada

A partir de dia 12 de maig es reobren en horari habitual les estacions ITV. Es mantenen les cites previstes a partir d'aquest dia, respectant les mesures de prevenció establertes. Les cites que no han pogut ser ateses durant l'estat d'alarma, rebran nova comunicació per concertar una nova cita amb prioritat respecte de la resta de ciutadania.   

Inspeccions periòdiques obligatòries

Les inspeccions tècniques periòdiques obligatòries tenen la missió de comprovar que tant l’estat general com els elements de seguretat dels vehicles es troben en condicions de continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a la resta de persones. La inspecció també mira per la protecció del medi ambient, realitzant un control del nivell d’emissions, i també se’n cuida de comprovar la legalitat d’altres aspectes com ara inscripcions reglamentàries i reformes, entre d’altres.

CITA PRÈVIA

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per passar la inspecció periòdica a qualsevol estació d'ITV (Palma, Can Pastilla, Inca o Manacor):

  • Per telèfon al 871 57 55 44, en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.
  • O bé a través del seu web.
La ITV reobre aquest dimarts amb totes les garanties higièniques i de seguretat

La ITV reobre aquest dimarts amb totes les garanties higièniques i de seguretat

(10/05/2020)

Els conductors que tenien cita assignada a partir de dia 12 de maig no hauran de fer gestions addicionals i els que havien de passar la revisió durant el confinament tindran prioritat a l’hora de demanar una de nova.

Les estacions per a la Inspecció Tècnica de Vehicles de Mallorca (ITV) tornaran a oferir servei a partir d’aquest dimarts seguint amb les indicacions publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per als territoris que entren a la fase 1 del Pla de transició de l’estat d’alarma decretat per la crisi de la COVID-19.

Les dues estacions de Palma, la d’Inca i la de Manacor reprendran l’activitat dia 12 de maig en l’horari habitual (de 6 a 21h) i respectant les cites atorgades. S’està contactant per mail o sms amb els usuaris que tenien cita concertada a partir d’aquest dimarts per informar-los que continua sent vàlida. 

Pel que fa als conductors que han perdut la cita assignada durant l’estat d’alarma (inclosos els que la tenien pel dilluns 11 de maig) podran tornar a demanar cita a partir de dilluns 18 de maig. Se’ls enviarà un enllaç per mail o sms per poder accedir i tindran prioritat per triar data per passar la inspecció respecte de les noves cites, per tal d’assegurar que passin la inspecció dins de la pròrroga que els pròxims dies determinarà previsiblement només per a aquests casos el Ministeri d’Indústria. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha insistit en “la necessitat d’estendre la pròrroga a la resta d’usuaris”.

A més, els afectats, ha afegit Sevillano, “es podran beneficiar de la reducció del 15% en el preu de la taxa, ja que durant el confinament han entrat en vigor les noves tarifes anunciades pel Consell de Mallorca al mes de febrer i que suposen un 40% de rebaixa respecte de la tarifa que es pagava amb l’anterior concessió”. 

Igualment, des de la institució insular s’ha començat a treballar en el Pla d’inversió per a agilitzar el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Un Pla dotat amb 400.000€ i que forma part del Pla Mallorca Reacciona possat en marxa pel Consell per a la reactivació econòmica i social.

Pel que fa a les mesures de seguretat i higièniques, durant aquest dilluns s’acabaran de condicionar els darrers detalls per poder obrir amb totes les garanties. Es desinfectaran totes les estacions i es disposaran les marques per assegurar les distàncies entre les persones tant en oficines com fora d'aquestes i de la caseta de signatures.

A partir de dimarts, es farà net i es desinfectaran tots els centres de la ITV dues vegades al dia. Els treballadors disposaran de gel desinfectant per al seu ús i també estarà a disposició per als usuaris a l'entrada d'oficines. 

Es controlarà l'aforament i els treballadors d’oficines disposaran de guants i mascaretes i s’han habilitat mampares de protecció en els taulells d'atenció al públic i a la caseta de signatures.

Per incidir encara més en les mesures de prevenció i protecció, el personal d’inspecció no entrarà als vehicles i disposarà també de guants, mampares facials i mascareta FFP2.


 

Ciclomotors

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 3 anys  -  Exempt

Més de 3 anys      -  2 anys

Motocicletes particulars, quadricicles i quads

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

Més de 4 anys      -  2 anys

Turismes particulars

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicles lleugers

(Camions i vehicles mixtos de fins a 3.500 kg i derivats de turismes)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 2 anys  -  Exempt

De 2 a 6 anys        -  2 anys

De 6 a 10 anys      -  1 any

Més de 10 anys    -  6 mesos

Vehicles pesats

(Camions, vehicles mixtos de més de 3.500 kg i remolcs)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 10 anys -  1 any

Més de 10 anys     -  6 mesos

Autobusos

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 5 anys  -  1 any

Més de 5 anys      -  6 mesos

Caravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 6 anys  -  Exempt

Més de 6 anys      -  2 anys

Tractors agrícoles

(Vel.> 40 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Resta de vehicles agrícoles

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 8 anys  -  Exempt

De 8 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Autocaravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicle especial

(Obres i serveis = 25 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Inspeccions no periòdiques i de vehicles agrícoles

A més de les inspeccions periòdiques, a les estacions d'ITV també es poden legalitzar reformes com puguin ser enganxalls, ús de kits o vehicles carrossats. Es realitza la inspecció prèvia a la matriculació de vehicles d'importació; s'emeten duplicats de les targetes d'ITV, es realitzen les inspeccions periòdiques de vehicles agrícoles i dels seus remolcs, es tramita la classificació d'un vehicle com a històric, etc. Tots aquests procediments els realitza de manera directa el Servei d'ITV del Consell de Mallorca, obrint el corresponent expedient administratiu previ a la inspecció tècnica.

Per a aquests procediments no hi ha cita prèvia.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats