Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Mesures desescalada

A partir de dia 12 de maig es reobren en horari habitual les estacions ITV. Es mantenen les cites previstes a partir d'aquest dia, respectant les mesures de prevenció establertes. Les cites que no han pogut ser ateses durant l'estat d'alarma, rebran nova comunicació per concertar una nova cita amb prioritat respecte de la resta de ciutadania.   

Inspeccions periòdiques obligatòries

Les inspeccions tècniques periòdiques obligatòries tenen la missió de comprovar que tant l’estat general com els elements de seguretat dels vehicles es troben en condicions de continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a la resta de persones. La inspecció també mira per la protecció del medi ambient, realitzant un control del nivell d’emissions, i també se’n cuida de comprovar la legalitat d’altres aspectes com ara inscripcions reglamentàries i reformes, entre d’altres.

CITA PRÈVIA

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per passar la inspecció periòdica a qualsevol estació d'ITV (Palma, Can Pastilla, Inca o Manacor):

  • Per telèfon al 871 57 55 44, en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.
  • O bé a través del seu web.

    Al finalitzar el tràmit d'obtenció de la cita, tindreu la possibilitat de fer el pagament de manera telemàtica de la inspecció i en aquest cas, se us assignarà, a part del dia i hora de la cita, la línia d'inspecció de l'estació on us podreu dirigir directament sense haver de passar per les oficines administratives.

El servei d'ITV obrirà els dissabtes per atendre les necessitats del sector del transport

El servei d'ITV obrirà els dissabtes per atendre les necessitats del sector del transport

(21/02/2020)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Iván Sevillano s’han reunit avui amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transports a qui han informat de noves mesures per a professionals

 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, s’han reunit avui amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transports, encapçalats pel seu president, Rafel Roig, a qui han traslladat noves mesures professionals pel que fa al Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).


La preocupació màxima de la FEBT era començar la temporada amb vehicles de servei públic, com ara de transport escolar o mercaderies perilloses, aturats o sense passar la inspecció. En aquest sentit, el Consell els ha anunciat que obrirà els dissabtes per als professionals, amb l’objectiu d’alleugerir la llista d’espera d’aquí a l’inici de la temporada. Inicialment Palma I (Son Castelló) serà l’estació que obrirà per als transportistes, encara que després es podrien oferir altres estacions. Una qüestió que coordinarà la Federació en contacte permanent amb la Direcció Insular d’ITV.


Pel que fa a les inspeccions no periòdiques, per exemple taxis i vehicles agrícoles, el conseller Iván Sevillano els ha informat que el personal de les estacions ja ha fet les formacions corresponents i que s’amplia el nombre de treballadors d’aquest servei. Unes mesures que estaran en marxa i operatives de manera imminent.


La institució insular ha anunciat que a principis d’abril ja es podrà fer el pagament telemàtic, que permetrà abonar l’import al mateix temps que es concerta la cita i agilitzar així el procés de pagament per part de les empreses i la ciutadania. Sevillano ha assegurat que també es millorarà el sistema de pagament en metàl·lic, ja que es podrà abonar la taxa directament a les entitats bancàries, sense necessitat de passar primer per les estacions a recollir el document de liquidació corresponent.


Des de la Federació Empresarial Balear de Transports s’han mostrat satisfets amb aquestes mesures noves, que responen a les seves demandes, ja que suposen un pla de xoc de cara a la temporada propera. També han qualificat com un gran avanç la baixada de les taxes anunciada fa unes setmanes i que es preveu que entri en vigor al mateix temps que el nou sistema de pagament. Per als transports professionals la baixada és del 36%, tant per a taxis (vehicles dièsel) com per a camions o busos.

Ciclomotors

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 3 anys  -  Exempt

Més de 3 anys      -  2 anys

Motocicletes particulars, quadricicles i quads

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

Més de 4 anys      -  2 anys

Turismes particulars

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicles lleugers

(Camions i vehicles mixtos de fins a 3.500 kg i derivats de turismes)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 2 anys  -  Exempt

De 2 a 6 anys        -  2 anys

De 6 a 10 anys      -  1 any

Més de 10 anys    -  6 mesos

Vehicles pesats

(Camions, vehicles mixtos de més de 3.500 kg i remolcs)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 10 anys -  1 any

Més de 10 anys     -  6 mesos

Autobusos

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 5 anys  -  1 any

Més de 5 anys      -  6 mesos

Caravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 6 anys  -  Exempt

Més de 6 anys      -  2 anys

Tractors agrícoles

(Vel.> 40 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Resta de vehicles agrícoles

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 8 anys  -  Exempt

De 8 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Autocaravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicle especial

(Obres i serveis = 25 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Inspeccions no periòdiques i de vehicles agrícoles

A més de les inspeccions periòdiques, a les estacions d'ITV també es poden legalitzar reformes com puguin ser enganxalls, ús de kits o vehicles carrossats. Es realitza la inspecció prèvia a la matriculació de vehicles d'importació; s'emeten duplicats de les targetes d'ITV, es realitzen les inspeccions periòdiques de vehicles agrícoles i dels seus remolcs, es tramita la classificació d'un vehicle com a històric, etc. Tots aquests procediments els realitza de manera directa el Servei d'ITV del Consell de Mallorca, obrint el corresponent expedient administratiu previ a la inspecció tècnica.

Per a aquests procediments no hi ha cita prèvia.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats