Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Mesures desescalada

A partir de dia 12 de maig es reobren en horari habitual les estacions ITV. Es mantenen les cites previstes a partir d'aquest dia, respectant les mesures de prevenció establertes. Les cites que no han pogut ser ateses durant l'estat d'alarma, rebran nova comunicació per concertar una nova cita amb prioritat respecte de la resta de ciutadania.   

Inspeccions periòdiques obligatòries

Les inspeccions tècniques periòdiques obligatòries tenen la missió de comprovar que tant l’estat general com els elements de seguretat dels vehicles es troben en condicions de continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a la resta de persones. La inspecció també mira per la protecció del medi ambient, realitzant un control del nivell d’emissions, i també se’n cuida de comprovar la legalitat d’altres aspectes com ara inscripcions reglamentàries i reformes, entre d’altres.

CITA PRÈVIA

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per passar la inspecció periòdica a qualsevol estació d'ITV (Palma, Can Pastilla, Inca o Manacor):

  • Per telèfon al 871 57 55 44, en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.
  • O bé a través del seu web.

    Al finalitzar el tràmit d'obtenció de la cita, tindreu la possibilitat de fer el pagament de manera telemàtica de la inspecció i en aquest cas, se us assignarà, a part del dia i hora de la cita, la línia d'inspecció de l'estació on us podreu dirigir directament sense haver de passar per les oficines administratives.

El pagament telemàtic de la ITV estarà operatiu a partir d’aquest dilluns

El pagament telemàtic de la ITV estarà operatiu a partir d’aquest dilluns

(05/06/2020)

Permetrà a l’usuari accedir directament a les línies d’inspecció, sense necessitat de passar per les oficines

El pagament telemàtic per abonar la taxa corresponent a la inspecció tècnica de vehicles (ITV) estarà operatiu al portal de cita prèvia a partir d’aquest dilluns. Això permetrà pagar de manera telemàtica, mitjançant targeta de crèdit/dèbit o transferència bancària, un pic s’hagi confirmat la cita per passar la inspecció. 

«Aquesta modalitat permetrà estalviar temps a l’usuari, ja que podrà accedir directament a les línies d’inspecció amb el justificant de pagament i sense passar abans per les oficines. També ajudarà a evitar l’absentisme”, ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. 

Totes les cites noves o modificacions de les ja confirmades que es gestionin a partir del 8 de juny podran disposar d’aquesta opció. Una vegada obtinguda la cita nova, la persona usuària rebrà un correu electrònic de confirmació, que la redirigirà al localitzador de taxes del Consell de Mallorca, on es podrà informar de les diferents modalitats de pagament: mitjançant el servei de banca electrònica de CaixaBank, la targeta bancària o el document d’ingrés (que es podrà descarregar i imprimir en la mateixa pàgina, si se selecciona aquesta alternativa) o es podrà pagar de forma presencial a qualsevol de les entitats col·laborades amb la institució insular. 

En tots els casos anteriors el pagament de la taxa de la inspecció s’haurà de fer efectiu amb una antelació mínima de tres dies, respecte del dia de la inspecció. En el justificant de pagament es definirà la línia d’inspecció on es podran dirigir directament els conductors. 

En cas que s’hagi d’anul·lar una cita ja concertada i de la qual s’ha fet el pagament associat a la inspecció, la persona usuària pot tramitar formalment la devolució de l’import, seguint el tràmit pertinent ubicat a la Seu electrònica del Consell de Mallorca. Tota aquesta informació també es notificarà mitjançant correu electrònic, un pic s’hagi cancel·lat la cita reservada. 

Tot i l’entrada en funcionament del pagament telemàtic, continua vigent la possibilitat de tramitar en el portal només la cita prèvia i pagar amb targeta de crèdit o dèbit a cada estació o recollir en aquesta la carta de pagament i abonar el cost de la taxa -la més barata de tot el territori nacional després de les dues rebaixes aplicades els darrers mesos-  de la inspecció de la ITV a qualsevol de les entitats col·laboradores del Consell de Mallorca, com era habitual fins ara. 

Ciclomotors

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 3 anys  -  Exempt

Més de 3 anys      -  2 anys

Motocicletes particulars, quadricicles i quads

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

Més de 4 anys      -  2 anys

Turismes particulars

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicles lleugers

(Camions i vehicles mixtos de fins a 3.500 kg i derivats de turismes)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 2 anys  -  Exempt

De 2 a 6 anys        -  2 anys

De 6 a 10 anys      -  1 any

Més de 10 anys    -  6 mesos

Vehicles pesats

(Camions, vehicles mixtos de més de 3.500 kg i remolcs)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 10 anys -  1 any

Més de 10 anys     -  6 mesos

Autobusos

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 5 anys  -  1 any

Més de 5 anys      -  6 mesos

Caravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 6 anys  -  Exempt

Més de 6 anys      -  2 anys

Tractors agrícoles

(Vel.> 40 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Resta de vehicles agrícoles

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 8 anys  -  Exempt

De 8 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Autocaravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicle especial

(Obres i serveis = 25 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Inspeccions no periòdiques i de vehicles agrícoles

A més de les inspeccions periòdiques, a les estacions d'ITV també es poden legalitzar reformes com puguin ser enganxalls, ús de kits o vehicles carrossats. Es realitza la inspecció prèvia a la matriculació de vehicles d'importació; s'emeten duplicats de les targetes d'ITV, es realitzen les inspeccions periòdiques de vehicles agrícoles i dels seus remolcs, es tramita la classificació d'un vehicle com a històric, etc. Tots aquests procediments els realitza de manera directa el Servei d'ITV del Consell de Mallorca, obrint el corresponent expedient administratiu previ a la inspecció tècnica.

Per a aquests procediments no hi ha cita prèvia.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats