Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Mesures desescalada

A partir de dia 12 de maig es reobren en horari habitual les estacions ITV. Es mantenen les cites previstes a partir d'aquest dia, respectant les mesures de prevenció establertes. Les cites que no han pogut ser ateses durant l'estat d'alarma, rebran nova comunicació per concertar una nova cita amb prioritat respecte de la resta de ciutadania.   

Inspeccions periòdiques obligatòries

Les inspeccions tècniques periòdiques obligatòries tenen la missió de comprovar que tant l’estat general com els elements de seguretat dels vehicles es troben en condicions de continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a la resta de persones. La inspecció també mira per la protecció del medi ambient, realitzant un control del nivell d’emissions, i també se’n cuida de comprovar la legalitat d’altres aspectes com ara inscripcions reglamentàries i reformes, entre d’altres.

CITA PRÈVIA

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per passar la inspecció periòdica a qualsevol estació d'ITV (Palma, Can Pastilla, Inca o Manacor):

  • Per telèfon al 871 57 55 44, en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.
  • O bé a través del seu web.
El Consell anuncia una nova reducció en la taxa de la ITV

El Consell anuncia una nova reducció en la taxa de la ITV

(11/02/2020)

Mallorca passa a ser el lloc amb la ITV més econòmica de tot Espanya. El Departament de Mobilitat i Infraestructures rebaixa un 15 % la taxa actual, que des de l’entrada en vigor del contracte nou al gener ja era un 25 % més barata.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha anunciat avui una rebaixa del 15 % en la taxa que ha de pagar l’usuari per passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Aquesta reducció, sumada a la del 25 % que es va començar a aplicar arran de l’entrada en vigor del contracte nou el passat mes de gener, suposa un estalvi mitjà del 38% del preu que es pagava amb la concessió anterior. 

El conseller insular ha explicat que «amb aquesta reducció de preus es demostra, una vegada més, que mitjançant la gestió pública s’aconsegueixen millors serveis i millors preus per a la ciutadania. Continuam fent feina per millorar dia a dia el servei de la ITV». La rebaixa entrarà en vigor a final del mes de març, després que s’aprovi al Ple del Consell aquest dijous i quan hagin passat 30 dies hàbils des de la publicació al BOIB. 

D’aquesta manera, la tarifa per un turisme dièsel al 2019 era de 48,35 € i ara la taxa és de 30,93€. Un turisme de benzina passaria dels 32,83 € als 17,01 €, camions i/o autobusos de 87,30 € al 2019 a 55,82 € enguany i les motos de 15,97 € a 10, 21 €.

La mesura té, a més, un caire mediambiental ja que iguala el preu de la taxa pels turismes de benzina sense i amb catalitzador. A aquest darrer tipus de vehicles, que són els que manco contaminen, se’ls aplicava fins ara una partida extra de 5€ per comprovar l’estat del catalitzador, que és un dispositiu que forma part del sistema d’escapament del vehicle que té com a finalitat reduir les emissions contaminants produïdes pels vehicles a motor. 

 

 

Tarifes 2019

Diferència

Taxes 2020

Turismes dièsel

48,36 €

-17,43 €

30,93 €

Turismes benzina

26,60 €

-9,59 €

17,01 €

Turismes benzina catalitzador

32,83 €

-15,82 €

17,01 €

Camions i autobusos

87,30 €

-31,48 €

55,82 €

Motos

15,97 €

-5,76 €

10,21 €

(preus sense taxa DGT: 4,10 €)

 

Tenint en compte el darrer informe de Facua, un pic aplicada la nova reducció, Mallorca passaria a ser el lloc amb les taxes de la ITV més barates de tot l’Estat.


 
Iván Sevillano també ha informat que a partir de la primavera estarà disponible el pagament telemàtic, que permetrà reservar la cita i pagar la taxa de la ITV en línia. Un fet que agilita el temps d’espera ja que permetrà l’accés directe a les línies d’inspecció. Des del gener el pagament només es pot efectuar mitjançant targeta de crèdit o dèbit als llocs habilitats a cadascuna de les estacions. També, es pot dur a terme a qualsevol entitat financera col·laboradora del Consell de Mallorca, amb el document de liquidació corresponent, expedit des de l’aplicació informàtica de gestió i recaptació de tributs de la institució insular, o que es troba disponible en els punts habilitats en les estacions. 

Una altra de les novetats anunciades és que els autònoms i empreses amb una flota igual o superior a 20 vehicles liquidarà els pagaments corresponents a les inspeccions realitzades de manera mensual. En el cas dels vehicles propietat d’entitats públiques, el pagament de les taxes corresponents s’efectuarà cada tres mesos. 
 

Ciclomotors

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 3 anys  -  Exempt

Més de 3 anys      -  2 anys

Motocicletes particulars, quadricicles i quads

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

Més de 4 anys      -  2 anys

Turismes particulars

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicles lleugers

(Camions i vehicles mixtos de fins a 3.500 kg i derivats de turismes)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 2 anys  -  Exempt

De 2 a 6 anys        -  2 anys

De 6 a 10 anys      -  1 any

Més de 10 anys    -  6 mesos

Vehicles pesats

(Camions, vehicles mixtos de més de 3.500 kg i remolcs)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 10 anys -  1 any

Més de 10 anys     -  6 mesos

Autobusos

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 5 anys  -  1 any

Més de 5 anys      -  6 mesos

Caravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 6 anys  -  Exempt

Més de 6 anys      -  2 anys

Tractors agrícoles

(Vel.> 40 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Resta de vehicles agrícoles

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 8 anys  -  Exempt

De 8 a 16 anys      -  2 anys

Més de 16 anys    -  1 any

Autocaravanes

 

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Vehicle especial

(Obres i serveis = 25 km/h)

1a matriculació  -  Periodicitat

Menys de 4 anys  -  Exempt

De 4 a 10 anys      -  2 anys

Més de 10 anys    -  1 any

Inspeccions no periòdiques i de vehicles agrícoles

A més de les inspeccions periòdiques, a les estacions d'ITV també es poden legalitzar reformes com puguin ser enganxalls, ús de kits o vehicles carrossats. Es realitza la inspecció prèvia a la matriculació de vehicles d'importació; s'emeten duplicats de les targetes d'ITV, es realitzen les inspeccions periòdiques de vehicles agrícoles i dels seus remolcs, es tramita la classificació d'un vehicle com a històric, etc. Tots aquests procediments els realitza de manera directa el Servei d'ITV del Consell de Mallorca, obrint el corresponent expedient administratiu previ a la inspecció tècnica.

Per a aquests procediments no hi ha cita prèvia.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats