MESURES COVID-19

A causa de la situació d'alarma, us informam que, fins a un altre avís, les oficines de Registre amb atenció presencial són les ubicades a la Llar de la Joventut, al carrer del General Riera, 111, i al Palau del Consell, al carrer de Palau Reial, 1, en l'horari d'atenció habitual, de 9 a 14 h.
Gràcies per la vostra comprensió. #AquestVirusElParemJunts

Primer aniversari de La Pedra en Sec com patrimoni cultural de la UNESCO

Primer aniversari de La Pedra en Sec com patrimoni cultural de la UNESCO

(02/12/2019)

Aquesta tècnica mil•lenària omple Mallorca de marges, parets, cases, pous, fonts i altres construccions, i forma l’estructura del paisatge de la nostra illa

Una tècnica gairebé artística i creativa que consisteix a col•locar pedra damunt pedra sense necessitat de cap altre material. Un tipus de treball que també ha servit per a fer del nostre camp un entorn productiu i decisiu en l’economia de la nostra illa. Des de sempre, Mallorca i altres punts d’Espanya i del món han utilitzat la construcció amb l’enginy i habilitat per crear un paisatge harmònic entre la natura i les persones. Avui dia continua sent una «tradició cada vegada més ben valorada perquè manté viu el nostre paisatge», afirma la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. Aquesta declaració fa que es posin en marxa polítiques de protecció, manteniment i creació d’aquesta tècnica que conservi el nostre paisatge i mantingui l’arrelament a la nostra terra.

La declaració de patrimoni cultural immaterial per la UNESCO va ser el 28 de novembre de 2018 a illa Maurici. Gràcies al treball de Grècia i Xipre, que varen ser pioneres en la iniciativa de la presentació. Després s’hi varen afegir Eslovènia, Espanya, Croàcia, França, Itàlia, Suïssa i Espanya.

Mallorca no és única en la construcció de pedra en sec espanyola. Altres llocs que també formen part d’aquesta llista són Extremadura, Galícia, Astúries, Catalunya, València, Aragó i Andalusia.