El Consell de Mallorca invertirà més de 500.000 euros en activitat esportiva per a la gent gran a través dels ajuntaments

El Consell de Mallorca invertirà més de 500.000 euros en activitat esportiva per a la gent gran a través dels ajuntaments

(09/10/2023)

El 2024 gaudiran de les activitats de foment de vida activa gairebé 11.000 persones majors, una xifra que reflecteix el suport de la institució a un grup de població que creix

El Consell de Mallorca promourà serveis i activitats esportives per a les persones majors amb una inversió de 560.000 euros el 2024, que arribaran a 11.000 persones. Una aposta ferma per un envelliment actiu i saludable. L’objectiu és oferir, a través dels ajuntaments, serveis i activitats per en aquesta etapa de maduresa, tenint en compte els progressiu envelliment de la població a Mallorca. 

A la reunió amb els regidors municipals de Gent Gran han participat el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, el conseller de Presidència, Toni Fuster, i els directors insulars de Promoció Sociocultural i d’Esports, Hermosinda Mariño i Toni Prats, àrees que treballaran conjuntament tant en l’organització d’activitats, com en la difusió de les mateixes entre federacions de gent gran i associacions de la tercera edat. 

Aquest 2024, la Direcció Insular d’Esports es vol convertir en un agent promotor de salut i vida activa, liderant un projecte que engloba un conjunt de programes dirigits a afavorir el trànsit de la població mallorquina cap a aquesta etapa de maduresa, que eviti el sedentarisme. Tal i com ha afirmat Pedro Bestard, «són programes d’activitat que completen el camí de l’activitat fins a l’edat adulta, donada la demanda que existia». Un camí que el Consell de Mallorca comença amb activitats esportives en edat escolar, passant per l’esport federat, l’exercici en família, i que ara amplia a les persones majors. «Tancam la línia generacional, donant importància a les persones majors en el circuit», ha dit Bestard.

A través d’aquesta iniciativa, s’ofereix un ventall d’activitats diferents destinades a adults, i adreçades a ajuntaments i associacions de persones majors. El programa inclou: entrenaments funcionals, caminades, sessions en línia, “Camins de llegenda”, vela llatina, activitat 3G (intergeneracional), “Gaudeix de l’entorn natural”, taller de tir amb fona, “Mou-te amb la música”, la trobada amb els padrins, senderisme, marxa nòrdica i esports aquàtics. El programa es posarà en marxa a mitjans de novembre.

Noves sortides regulars al medi

En aquest sentit, s’estrenaran dos blocs d’activitat: les «Sortides actives» i les «Activitats al medi», dirigits a segones i terceres edats (de 40 a 60 anys, i de 60 en endavant). Uns paquets d’exercici en grup, on esport, cultura i natura es donen la mà, fomentant l’exercici mitjançant caminades culturals, senderisme, marxa nòrdica o esports aquàtics. La finalitat és potenciar l’exercici regular, la vida social als pobles i obrir un paquet d’activitat que no existia als ajuntaments.

També es consolida el programa «Moute amb salut!»: sessions esportives regulars setmanals a tots els municipis, en què aquesta temporada hi participen 1.800 persones en 90 grups, un 34 % més que el 2022-2023.