Comença la segona fase de la vacunació contra la covid a les residències de Mallorca

Comença la segona fase de la vacunació contra la covid a les residències de Mallorca

(16/01/2021)

A la residència Oms-Sant Miquel ascendeixen al 90% els usuaris i professionals vacunats, ja que s’ha aprofitat per administrar la primera dosi del vaccí a qui no el va poder rebre a finals del mes passat

Usuaris i professionals de la residència Oms-Sant Miquel de Palma, que gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), han rebut aquest diumenge la segona dosi de la vacuna de la covid-19 (COMIRNATY de Pfizer-BioNTech). S’inicia així la segona fase de vacunació a les residències (públiques i privades) de la Xarxa d’Atenció a la Dependència de Mallorca.

L’ordre de vaccinació és el mateix que es va seguir en la primera, per respectar el temps d’administració entre les dosis que estipula el vaccí. Així, avui matí el Servei de Salut del Govern balear ha administrat la segona dosi a les 149 persones d’Oms-Sant Miquel que varen rebre la primera el passat 27 de desembre. No s’ha detectat cap reacció adversa i en una setmana arribaran al 94% d’immunitat. 

A més, 69 persones (7 residents i 62 treballadors) d’aquest centre, que per diferents motius no varen poder ser vacunades el mes de desembre passat, han rebut la primera dosi del vaccí i han iniciat així el procés d’immunització contra la covid. D’aquesta manera, el percentatge de persones vacunades ascendeix fins al 90 % en el cas de les persones usuàries i al 88 % dels professionals que fan feina al centre.  

Està previst que la resta de centres residencials per a gent gran de Mallorca segueixin el mateix protocol. D’aquesta manera, usuaris i sociosanitaris de cada centre de gent gran que no es varen vacunar a l’anterior procés, podran rebre la primera dosi del vaccí el mateix dia que s’administri la segona a la resta d'interns i professionals. 

La segona fase de vacunació de les residències que gestiona l’IMAS continuarà aquesta pròxima setmana i acabarà el 28 de gener als dos centres que la institució insular té a la Part Forana. Concretament, s’administrarà la segona vacuna al 97,5 % dels usuaris i al 80,5 % del personal de la residència Huialfàs de sa Pobla, mentre que en el cas de la residència de Felanitx la rebran el 94,3 % dels residents i el 93,2 % del personal.

En total 1.360 persones (614 usuaris i 746 treballadors) rebran la segona dosi de la vacuna als cinc centres per a persones grans del Consell de Mallorca. D’acord amb el calendari previst, a final de mes 8 de cada 10 usuaris i professionals d'aquestes residències  ja hauran finalitzat per complet el procés de vacunació contra la covid-19.  


 

Vídeos

vacunació covid