Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

Totes les dependències del Consell de Mallorca pengen la banderola amb motiu del Dia internacional de l'Orgull LGTBI

Totes les dependències del Consell de Mallorca pengen la banderola amb motiu del Dia internacional de l'Orgull LGTBI

(27/06/2019)

Atesa la realitat de diferents col·lectius i amb les noves competències LGTBI adquirides recentment dins de la direcció insular d'Igualtat, s'han iniciat accions encaminades a normalitzar aquest col·lectiu i donar-li visibilitat, per tal de prevenir-ne les agressions sexistes i la seva discriminació.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència en funcions, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat en funcions, Nina Parrón, han penjat aquest matí la banderola de l'Orgull a la façana de la seu del Consell. Així mateix s'ha fet a la resta de dependències de la institució, a la Misericòrdia, Llar de la infància, Llar de la Joventut, IMAS - Ciprés, San Ferran, Hipòdrom, i als Espais de dones d'Inca, Felanitx i sa Pobla.

 

A més a més, la direcció insular d'Igualtat s'ha coordinat amb els ajuntaments de Mallorca per penjar la banderola els mateixos dies, creant un compromís envers la lluita contra la discriminació de gènere i per visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. "És important que les institucions s'involucrin en la normalització del col·lectiu, per evitar-ne la violència de gènere i fomentar unes relacions sanes, basades en el respecte, la independència i la igualtat." Ha declarat Jurado.

 

D'aquesta manera les banderoles seran presents a les façanes dels edificis fins dia 5 de juliol, a més d'activitats de sensibilització que es duguin a terme com l'acte commemoratiu i de reconeixement a les persones que començaren a treballar per la visibilització del col·lectiu i que es durà a terme, aquesta tarda al saló de Plens de Palau Reial. L’acte sota el títol “Gent pionera en LGTBI+: Perquè els drets no cauen del cel", comptarà amb la participació de Lena Castells, activista lesbofeminista; Miquel Segura del Mallorca Gay Men's Chorus; Raul Solis, periodista i escriptor del llibre "La doble transición"; Joan Sastre, periodista i comunicador i Rosana Hernández, primera dona que va aconseguir cobrar una pensió de viduïtat d'un altre dona.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats